Niška vlast nije odobrila ni jednu salu mesne zajednice za tribinu Dveri o referendumu

NIŠ

Niška lokalna vlast odbila je da odobri korišćenje ijednog od ukupno šest javnih prostora u Gradu za Tribinu Dveri Niš o predstojećem referendumu koja je organizovana 23.12. u Nišu , kao prva tribina te vrste u Srbiji, saopšteno je danas. 

“Iako su Dveri Niš uredno predale šest pisanih dopisa Gradskoj upravi još 16.decembra i njima zvanično tražile od Grada jedan od traženih javnih prostora, koji pripadaju svim građanima Niša Gradska uprava za organe grada i građanska stanja odbila je rešenjima od 21.12. zahteve Dveri Niš za korišćenje mesnih kancelarija , dok za ostale tražene prostora nikakvog odgovora nije ni bilo. Dva rešenja kojima se odbija korišćenje mesnih kancelarija potpisala je vd. Načelnika Gradske uprave za organe Grada i gražanskla stanja Marina Janković.
Iako se predsednica GrO Dveri Niš prof. Tamara Milenković Kerković u dopisima pozvala na javni interes i pozvala na obavezujuće norme čl.33. Sporazuma o unapređenju izbornih uslova između vlasti i opozicije, kojima su lokalne vlasti dužne da političkim organizacijama omoguće besplatno korišćenje sala mesnih kancelarija, niška Gradska uprava je po ko zna koji put pokazala da je niški JAVNI PROSTOR ZAROBLjEN OD SNS VLASTI , a da SNS ne poštuje Sporazume koje je zaključila.
Opravdanja ovakvih odluka su više nego jadna, za jednu od mesnih zajednica navodi se da je data na korišćenje „udruženju“ , bez ikakve oznake kome i na koji period , dok je drugo obrazloženje još apsurdnije , da su zbog renoviranja i prenamene“ zaposleni i inventar prebačeni u drugi prostor“. Za ostala četiri tražena prostora nije bilo ni odgovra, osium usmenog odgovora službenika iz Niškog kulturnog centra da se sala odobrava „samo za događaje kulture“.
Dakle, ni za temu referenduma koja je od najvećeg nacionalnog i državnog interesa niška vlast javni prostor drži zarobljenim .
Dveri Niš su Tribinu održale i pozvale Nišlije da zbog mnogo razloga zaokruže NE na referendumu 16.januara 2022.god. iz mnogo razloga a i zbog devetogodišnje okupacije Srbije, Niša i svih institucija od strane SNS vlasti.
Poručujemo i lokalnoj vlasti, i Gradskoj upravi za organe grada i građanska stanja da će po promeni vlasti odgovarati za zloupotrebu javnog prostora koji pripada svim Nišlijama”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare