NIŠKA POLICIJA KONTROLISALA 42 UGOSTITELJSKA OBJEKTA

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, u toku jučerašnjeg dana i u toku noći, u nastavku akcije, na području grada, uhapsili jednu osobu, legitimisali 637 osoba i izvršili kontrolu 175 putničkih motornih vozila i 42  ugostiteljska objekta.

 

Policija je uhapsila D. D. (1981) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. Sumnja se da je on 21. juna 2015. godine, u večernjim časovima, polomio izlog radnje za prodaju mobilnih telefona i kompjuterske opreme i otuđio više mobilnih telefona vrednosti oko 400 hiljada dinara. Pretresom osumnjičenog policija ja pronašla deo oduzetih predmeta. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

 

Takođe, policija je protiv jedne  osobe podnela krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti. Ona se tereti da je, posle narušavanja javnog reda i mira u autobusu, napala policijskog službenika.

 

Obilaskom terana i pregledom putničkih motornih vozila policija je pronašla tri noža i dve metalne palice i zbog toga je protiv tri osobe podnela prekršajne prijave iz Zakona o oružju i municiji.

 

U toku akcije na suzbijanju svih vidova kriminaliteta koju su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u toku vikenda, sproveli na području grada, uhapšene su ukupno tri osobe, pronađena jedna osoba za kojom je bila raspisana potraga, legitimisano 1837 lica, kontrolisano 416 putničkih motornih vozila, 93 ugostiteljska objekta, 125 školskih dvorišta i prostora oko škola, podnete su tri krivične prijave zbog ometanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, alkotestirano  2670 vozača i zbog vožnje pod dejstvom alkohola na trežnjenju su zadržana pet vozača.

 

U cilju povećanja bezbednosti građana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa sprovođenjem koordiniranih akcija na području grada i Nišavskog okruga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare