Niška inicijativa: Radnici koji izvode javne radove napali aktivistu

NIŠ-NIŠKA BANJA

Odbornička grupa “Niška inicijativa” saopštila je da su danas na gradilištu u centru Niške banje, grupa od tri radnika , koji izvode javne radove, pokušali da napadne i spreče aktivistu Niške Inicijative da snima radove”.

Uz pretnju macolom i verbalne pretnje, koje se čuju na snimku, isterala ga je sa prostora koji nije adekvatno ni ograđen i ne zna se gde je tačno zona gradilišta. Na snimcima se vide drugi građani koji se šetaju tuda, tako da to nije gradilište koje je zatvoreno ogradom. Napad se dogodio malo pre 14h, pred ljudima u sred bela dana. Aktivista Ilija Živković je student žurnalistike, građanski aktivista, zainteresovan za svoju lokalnu zajednicu”, navodi se u saopštenju.

“Ovako prolaze pojedinci u ovom jalovom doktatorskom režimu, gde svi koji misle svojom glavom treba da je izgube. Prijave se upravo sastavljaju, Policija će u narednim minutima biti obaveštena o svemu. Na našoj strani objavićemo sve detalje kao i klipove, a ako nadležni ne urade svoj poosao, svakog dana ćemo ići na to mesto, da ih pitamo da li će smeti da napadnu više nas, nas koji nismo studenti i nas koji se ne plašimo”, navodi Niška inicijativa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare