Niš: Za tri dana hirurzi Klinike za kardiohirurgiju uradili 22 operacije !

NIŠ

Zaposleni na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš nastavljaju sa operacijama tokom vikenda za koje ne traže nikakvu finansijsku nadoknadu, a jedini cilj im je da se samnji lista čekanja svesni činjenice da se njima javljaju pacijenti koji zahtevaju brzu lekarsku ili hiruršku intervenciju. Sa operacijama je nastavljeno i proteklog vikenda, a lista čekanja se posle svakog vikenda smanjuje.

                     „ I ovaj vikend, peti po redu, proveli smo radno operišući bolesnike sa liste čekanja. Po prvi put smo radili ne u jednoj već u obe operacione sale pri čemu smo od petka do nedelje obavili čak 22 operacije, 21 operacija zbog stenoze karotidne arterije i cerebrovaskularne bolesti i 1 zbog pucanja trbusne aorte. Svi operisani pacijenti su dobro, bez komplikacija i u stabilnom oporavku“,kaže dr Dragan Milić, direktor Klinike za kadiohirurgiju UKC Niš.

                      On dodaje da je od početka godine do danas uradjena ukupno 101 operacija dok je prosle godine za isti period uradjeno 36 što je povećanje od skoro 3 puta.

                      „ Lista čekanja za kardiohirurške operacije se smanjila sa 149 na 105 što je lista čekanja od 2 meseca. Za vaskularne operacije liste čekanja više ne postoje“, kaže Milić.

                       Ponosan sam na ove divne i posvećene ljude sa kojima radim i na njihov entuzijazam koji je inspirativan. U današnje vreme gotovo imaginaran i nestvaran, dodaje Milić.

                      On je još jednom čestitao celom osoblju koje je na ovako briljantan i besprekoran način iznelo ovaj poduhvat kojim bi se ponosile i najveće svetske klinike.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare