Niš ulice u gradu čiste i prohodne

NIŠ

Sneg od juče neprestano pada u Nišu. No I pored toga situacija u gradu što se tiče prohodnosti I  čišćenja ulica je zadovoljavajuća. Na terenu su angažovana sedam  kamiona JKP Mediana i do sada je u toku noći bačeno ukupno 70 tona soli . U toku dana nastavljeno je sa posipanjem solju I ukupno je bačeno 190 tona soli- Angažovana su još dva manja vozila koja čiste pešaćke staze. Sve gradske saobraćajnice su prohodne, a autobusi saobraćaju do svih gradskih destinacija osim u Njegoševoj gde se saobraća do Kule i u Durmitorskoj gde autobusi idu do početka ulice.

Kamioni JKP Mediana na glavnim bulevarima rade u paru uz sinhronizovane posipanje soli i rizle.

“ Sedam vozila koja su na terenu funkcionišu po principu parova, tako što čiste sneg na bulevarima I uglavnom one ulice koje su u ovom trenutku šišćene su ulice prvog I drugog prioriteta” rekao je direktor JKP Medijana Dragoslav Pavlović.

 Na terenu su komunalni policajci koji imaju zadatak da upozore građane i vlasnike lokala da uklone sneg i led  ispred svojih objekata.

Gradonačelnik je obišao ekipu komunalnih policajaca koja radi na terenu i mogao je lično da se uveri u sprovođenje gradske odluke vezane za čišćenje snega i leda.Prema najavama sneg bi trebalo da prestane da pada u toku noći ,ali će i narednih dana sporadično biti padavina sve do početka marta.

“Svi komunalni sistemi su u funkciji, kao I službe koje kontrolišu sve ovo što se dešava” kaže gradonaćelnik Niša Darko Bulatović.

“Javni gradski prevoz funkcioniše normalno osim dve linije koje sabraćaju prema brdsko planininskim krajevima. U Njegoševoj ulici autobus saobraća do Kule a za Sarajevsku  do početka Durmitorske, a sve ostale gradske linije funkcionišu besprekorno”,  kaže je  direktor Medijane Dragoslav Pavlović  dodavši da se I ove linije čiste ali iz predostrožnosti na ovim linijama autobusi ne voze.

Direktor Medijane apelovao je na vozače da koriste zimske pneumatike I da, ukoliko to nije neophodno ne koriste svoja vozila, već da koriste linije gradskog prevoza.

Na lokalnim putevima situacija je teža. Iz Štaba zimske službe kažu da u brdsko planinskim predelima ima prekida saobraćaja mada putgradnja ulaže maksimalne snage da svi pravci budu prohodni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare