Niš u prvih šest meseci ove godine posetilo 23.940 turista

 NIŠ

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku koji su objavljeni 30.juna  u prvoj polovini ove godine, od januara do jula,  Grad Niš posetio je 23.941 turist. Od ukupnog broja turista koji su boravili u gradu 15.020 su domaći, a 8.921 strani turisti.                                  

Nišku Banju je u istom periodu posetio 2.241 turist. Domaćih tursita je bilo 2,155 dok je stranaca bilo svega 86.

                                   

Ove godine je Niška Banja ponudila i pogat sadržaj ispunjen kulturnim manifesatacijama.

  “Već pedesetak dana je bilo sadržajnih dana u okviru velikog letnjeg festivala. Organizovane kulturne, sportske i etno manifestacije tako da  smo ove godine imali znatno drugačiji pristup kada se radi o ponudama za turiste. Borimo se svakog gosta, za hotele, za velike projekte kao što je akva park. To već doprinosi, a doprineće još više u budućnosti da se Niška Banja vrati na stare puteve slave”, kazao je Dušan Živković, predsednik GO Niška Banja naglašavajući da se, kada se radi o Niškoj Banji, osebna pažnja poklanja zdravstvenom turizmu a promovišu se i ekstremni sportovi kao što je paraglajeding ili rafting.

                           U Republici Srbiji u junu 2021. godine, u odnosu na jun 2020. godine, broj dolazaka turista veći je za 48,4 odsto, a broj noćenja veći je za 39,3 odsto.

                            U junu 2021. godine, u odnosu na jun 2020. godine, broj noćenja domaćih turista veći je za 12,5 odsto, a broj noćenja stranih turista veći je za 270 posto.

                              Broj turista u Nišu, Niškoj Banji i celoj našoj zemlji u prvoj polovini ove godine značajno je veći u odnosu na isti period prošle godine. Poređenje sa prošlom godinom ne daje realnu sliku, jer je 2020. godine u Srbiji u istom periodu bilo proglašeno vanredno stanje i uvedeno je potpuno zatvaranje zbog epidemije korona virusa.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare