Niš se redovno čisti od snega i leda

NIŠ

Sneg koji je tokom jučerašnjeg popodneva i noći padao u Nišu  naneo je nove nanose na niškim ulicama i trotoarima. Jutro je osvanulo sa zaleđenim  trotoarima i raskvašenim snegom po saobraćajnicama.

Komunalna policija upozorila je i pozvala sve vlasnike lokala  i kuća da počiste sneg ispred lokala i domova, preduzeća, ustanova. .  Odluka o komunalnom redu striktno predviđa ovu obavezu ali i sankcije za njeno nepridržavanje . Nakon kontrole na terenu, ukoliko sneg nije uklonjen, izdaje se naređenje za njegovo otklanjanje, a  ukoliko se ne postupi po naređenju, izdaju se prekršajni nalozi.

Kako kažu u Komunalnoj policiji novčane kazne nisu male I za zanemarivanje i kreću se od šest do 60 hiljada dinara   Fizička lica mogu biti kažnjena sa šest hiljada dinara, preduzetnici sa 12.000 a pravna lica do 60 000 dinara. . U pravnom licuodgovoran je i direktor odnosno odgovorno lice koje može biti kažnjeno  sa  još šest hiljada dinara.

Komunalna policija danas nije imala mnogo posla oko kažnjavanja. Nije izdala ni jednu kaznu jer su građani uglavnom revnosni i pridržavaju se Odluke o komunalnom redu.

Postoje lokacije na kojima sneg i led uklanjaju zajedničkim snagama sa radnicima komunalnog preduzeća Medijana, tako da je grad podnevne sate dočekao uglavnom sa očišćenim snegom i ledom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare