Niš: Cena daljinskog grejanja poznata do kraja nedelje

NIŠ

Predrag Milačić, direktor JKP “Gradska toplana” u Nišu kaže da će do kraja nedelje biti poznato da li će Nišlije u novu grejnu sezonu ući sa istom ili izmenjenom cenom grejanja. On je objasnio da se trenutno u ovom treduzeću radi na kalkulaciji cene te da je njihova obaveza da cenu grejanja za predstojeću grejnu sezonu  dostave gradu do kraja ove nedelje.

  Prošle godine je grejna sezona u Nišu startovala sa 5,4 dinara po kilovat satu isporučene toplotne energije i sa 21,18 dinara po kvadratu za fiksni deo cene.

  “Gradska toplana”  je spremna  za predstojeću grejnu sezonu koja počne 15. oktobra, ali će radijatori korisnika daljinskog grejanja biti topli i pre tog datuma ukoliko to bude potrebno.

    „Vremenska prognoza za naredne dane predvidja temperature i do 28 stepenici Celzijusovih tako da će se sa toplim probama još sačekati. Za tople probe temperature moraju da budu niže od 12 stepeni Celzijusovih jer toplotne stanice ne rade kada je viša temperatura. Prošle godine je usred toplih proba krenuo hladni talas pa smo tople probe pretvorili u grejanje, s tim što nismo grejali celog dana već do podneva”, kazao je Milačić.

  “Gradska toplana” u Nišu ima 14 toplotnih izvora  i potrebna su joj najviše tri do četiri dana da bi završila njihove tople probe.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x