Niš će spremno dočekati Evropsko prvenstvo za juniore

NIS             
Prva sednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za juniore, čiji će domaćin u julu biti Niš, održana je u Gradskoj kući u prisustvu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, njenih saradnika i čelnika Košarkaškog saveza Srbije, objavljeno na gradskom sajtu.
                 Gradonačelnica Sotirovski je poručila da će Niš biti spreman da ugosti mlade košarkaše iz 16 evropskih zemalja. U toku je rekonstrukcija sale Osnovne škole „Miroslav Antić-Mika“ u kojoj će se, pored hale „Čair“ igrati utakmice. 
                 „Sastali smo se sa delegacijom Košarkaškog saveza Srbije na prvoj sednici Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za juniore kome smo domaćini poslednje nedelje u julu. Sa generalnim sekretarom KSS Zlatkom Bolićem i direktorom prvenstva Dejanom Damnjanovićem dogovorili smo šta sve treba da kao Grad učinimo kako bi prvenstvo proteklo na najbolji mogući način. Obavestili smo ih da smo počeli rekonstrukciju sportske sale u Osnovnoj školi „Miroslav Antić-Mika“, gde će se pored hale „Čair“ odigravati utakmice“, istakla je gradonačelnica Niša.
                 Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić rekao je da organizacija Evropskog prvenstva za juniore podrazumeva neke specifičnosti za koje se treba pripremiti na vreme.
                „Niš se dokazao kao dobar domaćin jer je već uspešno organizovao nacionalne kupove u košarci za muškarce i žene, Kup Radivoja Koraća i Kup Milana Cige Vasojevića i da ne sumnja da će tako biti i ovog puta“, naglasio je Zlatko Bolić.
                 Direktor prvenstva Dejan Damnjanović govoreći o značaju ovog takmičenja, kazao je da je za Međunarodnu košarkašku federaciju,FIBA, ono na visokom drugom mestu, odmah posle Evropskog prvenstva za muškarce, i da će se od strane ove organizacije ono pratiti sa posebnom pažnjom.
               Evropsko prvenstvo za juniore u Nišu će biti održano u poslednjoj nedelji u julu ove godine.(kraj)VP/LS
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare