Nina Stanisavljević vrhunski sportista medjunarodnog ranga

BEOGRAD-LESKOVAC
Odlukom komisije Olimpijskog komiteta Srbije I Ministarstva omladine od danas grad Leskovac I Plivački klub “Dubočica” imaju vrhunskog sportistu medjunarodnog ranga.

Po pravilniku o nacionalnoj kategorizaciji vrhunskih sportista, Nina Stanisavljević je promovisana u kategoriju vrhunski sportista medjunarodnog ranga.

Nina je najmladja plivačica u istoriji srpskog plivanja koja je uspela da ispuni normu za ovu laskavu titulu.

Koliko je ovo vredan rezultat govori činjenica da je na zimskom prvenstvu Srbije, održanom decembra prošle godine u Zrenjaninu, Nina isplivala za 19 stotih brže od rekorda koji je deset godina držala naša najpoznatija plivačica Nadja Higl i samo tri stotinke sporije od aktuelnog rekorda Srbije koji drži naša reprezrntativka Mila Medic .

Nina je, inače seniorski prvak Srbije u disciplinama: 50 I 100 m kraul, 50 I 100 m prsno, 100 mix, prvak je Centralne Evrope u disciplini 100 m prsno, učesnica Evropskog juniorsko prvenstva u Finskoj, Mediteranskih juniorskih igara na Kipru, nastupala za juniorsku reprezentaciju Balkana u Italiji, a ove godine je tek čekaju novi izazovi I takmičenja.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
suzana
suzana
5 godine pre

Ovu vest ne mozete da procitate na Jugmediji. Ne ide u prilog suparničkom plivačkom klubu. A zet
valsnice portala vlasnik. Hvala sto pisete o ovakvim sportistima. U plivačkom klubu DUBOČICA da se ne pomeša sa Leskovac se radi, radi i radi. ČAST je poznavati ovu mladu damu. Bravo Nina

Unicorn
Unicorn
5 godine pre

Dokaz da i u nasoj sredini postoje uslovi za razvoj vrhunskog sporta.Bravo za Ninu, imamo i mladi rukometasa Cenica koji je prosle godine otisao u Barselonu.