Nina Stanisavljević deseta na Svetskom prvenstvu

LESKOVAC

Leskovačka plivačica Nina Stanisavljević je zauzela deseto mesto na Svetskom juniorskom prvenstvu u plivanju za plivače do 18 godina a oborila je i rekord Nadje Higl star deset godina.

Od 20. do 25. avgusta u prelepom ambijentu Duna Arene u Budimpešti, održano je Svetsko juniorsko prvenstvo u plivanju za plivače do 18 godina.

U konkurenciji više od 2.000 takmičara iz 126 zemalja sveta, boje Srbije, grada Leskovca I plivačkog kluba Dubočica, branili su plivačica Nina Stanisavljević I trener Dušan Veličković, koji je predvodio selekciju Srbije na ovom šampionatu.

Nina je, iako ima samo 15 godina, u trkama sa dve godine starijim takmičarkama, dokazala da je u samom svetskom vrhu juniorskog plivanja.

Najbolji plasman je bilo 10. mesto u disciplini 50 m kraul, zatim 13. mesto u disciplini 50 m ledjno sa novim rekordom Srbije za devojke do 18 godina, 17 mesto u disciplini 50 m prsnim stilom, gde je uspela da obori apsolutni seniorski rekord Srbije, koji je bio u vlasnišvu naše najbolje plivačice Nadje Higl zadnjih deset godina.

Posle srebra na EYOF-u, ovo je bio najbolji mogući završetak letnje sezone za najbolju srpsku juniorku.

“Mi smo kao klub jako ponosni na svu našu decu, koja su dokazala da je Leskovac jedan od Balkanskih plivačkih centara, trenere, roditelje, kao I na saradnju sa gradskom upravom I upravom SRC Dubočica. Takodje, hvala i medijima koji prate naše uspehe”, kažu u PK “Dubočica”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare