Nikao novi košarkaški teren u okviru akcije “Sto terena za jednu igru”

NIŠ

U okviru akcije kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru” kraj  Gabrovačke reke u blizini  Tržnog centra “Roda” otvoren je teren za basket.

Neposredno pored novog terena je  skejt park, dečje igralište i fudbalski teren

Mladi košarkaši KK „Konstantin” prvi su se „upisali” na obnovljenom terenu. Posle njihove revijalne utakmice, teren je svečano predat Nišlijama na korišćenje.

“ Podrška koju naš sport dobija od kompanije Mozzart je zaista od velikog značaja. Novi tereni, priča o lokalnim herojima, o pravim vrednostima, dobro utiče na buduće generacije, kao i na one koji su se već opredelili za igru pod obručima. Talentovana deca dolaze iz svakog kraja ovog grada, njima su potrebni dobri tereni i pravi uzori. Mi u KK „Konstantin” se trudimo da pravim pristupom, dobrom organizacijom i posvećenošću stvaramo nove šampione i pokažemo im svu lepotu koju košarka nosi, rekao je trener mlađih kategorija KK „Konstantin” Slaviša Stošić.

Gradska opština Medijana u potpunosti je podržala projekat društveno odgovorne kompanije Mozzart koji doprinosi razvoju košarke i pozitivno utiče na lokalnu zajednicu.

“U potpunosti smo okrenuti mladima. Čitav niz naših aktivnosti posvećen je poboljšanju kvaliteta života dece i mladih. Nagrađujemo najbolje u svim oblastima. Posebnu pažnju posvećujemo mladim sportistima, a da bi se iskristalisali najbolji među njima, neophodno je postojanje uslova za masovno bavljenje sportom. S tim u vezi, zahvaljujemo kompaniji Mozzart što je pokrenula akciju „Sto terena za jednu igru“ i što je odvojila sredstva da na teritoriji Gradske opštine Medijana uredi dva košarkaška igrališta. Pozivamo i druge društveno odgovorne kompanije da pokrenu slične akcije za opšte dobro stanovnika Srbije – istakao je predsednik gradske opštine Medijana Milan Krstić.

Prvi teren u Nišu koji je zahvaljujući ovoj akciji potpuno rekonstruisan u maju 2016. godine jedan je od poznatijih mesta za basket i nosi ime Marka Cvetkovića, poznatog košarkaša. Kompanija Mozzart je ponovo obradovala Nišlije i posvetila teren košarkaškim talentima ovog grada.

– Nišlije i košarku povezuje mnogo toga i ovaj grad zaista zaslužuje da dobije što više ovakvih mesta. Košarka se u ovde voli i nama je zadovoljstvo što smo na ovaj način doprineli razvoju sporta uopšte. Već posle Evropskog prvenstva u košarci, nadam se, imaćemo priliku da obnovimo još jedan teren u Nišu, i to u čast najboljeg košarkaša iz ovog grada – Stefana Jovića. Naša akcija se približava i jubilarnom 50. terenu i s velikom energijom nastavljamo dalje, osnaženi pozitivnim reakcijama građana u svakom mestu u kom smo bili – izjavio je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

U društveno odgovornoj akciji kompanije MOZZART do sada je obnovljeno 46 košarkaških terena širom Srbije. Nakon Vrbasa, Prijepolja, Pirota, Zrenjanina, Kragujevca, Kruševca, Mačvanske Mitrovice, Velike Drenove, Feketića, Vrnjačke Banje, Šapca, Valjeva, Pribojske banje, Preševa, Kovina, Rume, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Obrenovca, Raške, Bačke Palanke, Zaječara, Užica, Kikinde, Beograda, Subotice, Prokuplja, Smederevske Palanke, akcija „Sto terena za jednu igru“ se nastavlja do svih 100 obnovljenih terena!

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare