Nevreme protiv “Vinskog bala”

VLASOTINCE

Vremenske prilike u subotu 5.avgusta su uticale na održavanje 37. Vinskog bala. Naime, deo planiranih manifestacija je održan a deo odložen. Tako koncerti, koji su trebali da se sinoć (subota ) održe na Letnjoj pozornici, pored reke Vlasine su odloženi i biće održani na Dan opštine Vlasotince, 10 .oktobra. Progam planiran kod česme na keju i dodelu nagrada vinarima koji su planirani od 19. sati biće organizovani sledeće nedelje.

Uspešno je realizovano plivanje za vinsko burence na gradskom jezeru. Njega je osvojio Nemanja Davinić (18) iz Vlasotinca, i to drugu godinu za redom. Ove godine vladalo je veliko interosovanje za ovaj deo Vinskog bala. Tradicionalno nagrađen je i najmađi plivač a to je bio Zarije Cvetković (8) iz Vlasotinca.

  • Plivam po drugi put za vinsko burence, imao sam sreće i oba puta bio najbrži. Konkurencija je bila jaka. Planiram da i naredne godine se prijavim za plivanje – rekao je ovogodišnji pobednik Nemanja Davinić.

Inače obojici je Turistička organizacija poklonila i po srebrenjak. U Maričkino, pored reke, i ove godine tradicionalno je pripremana vinogradarska janija za sve zainteresovane goste i Vlasotinčane.

Izborom za najbolju pesmu i karikaturu na temu vina i goržđa program je nastavljen u galeriji Kulturnog centra na keju.

Najbolju pesmu na temu vina i grožđa napisao je Zoran M. Jovanović iz Kacabaća pod nazivom ,,Bahusova tajna”, drugo mesto pripalo je Srbi Takiću za pesmu „Snovi koji izviru iz vina“, a treće Tomislavu Đokiću iz Paraćina za pesmu „Vinski trougao“. Autori najboljih karikatura su ove godine svi iz Vlasotinca. Prvo mesto pripalo je Jovanu Spasiću, drugo Zoranu Rajkoviću ,,Piletu”, a treće dvanestogodišnjoj Milici Mladenović. (kraj) VS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
sosomango
sosomango
9 meseca pre

ovaj je mogao nakon kupanja za slikanje, bar, da obuče majcu. bez reči.
nekultura naša

Mile
Mile
9 meseca pre
Odgovori  sosomango

Svašta. Pa nije žensko, kolko vidim.