NEŠIĆ : RAZGOVORI SA DS ISKRENIJI

LESKOVAC

 

Nosilac izborne liste stranka okupljenih oko DS i kandidat za gradonačelnka Saša Stojanović na  današnjoj konferenciji za novinare je rekao  da je koaliciji oko DS pristupio i Narodni pokret Srbije.

 

Ivica Nešić, poverenik NPS za Leskovac, kaže da su dva ključna razloga zbog udruživanja u ovu kolaiciju.

„Prvi je što su ljudi iz DS-a koji su nekada vršili vlast u Leskovcu doprineli razvoju i prosperitetu Leskovca, pre svega u periodu od 2005.-2012. godine. Tada je otvoreno skoro 3000 realnih radnih mesta. U tim firmama se i danas otvaraju nova radna mesta, a te firme smo mi doveli i te firme dobro posluju u Leskovcu. Nas ne impresionira farbanje grada i krpljenje rupa. To je u redu, ali postoji stavka u budžetu koja se zove „Tekuće investicije i održavanje“. Ne treba se hvaliti kad radite svoj posao, jer je lokalna samouprava tu da radi svoj posao, a jedna od osnovnih stvari je održavanje loklanih puteva i komunalnog reda u gradu. Drugi razlog je čvrst stav Demokratske stranke da ne postoji nikakva šansa postizborne saradnje sa Srpskom naprednom strankom.“

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović podseća na veliku višegodišnju saradnju između Niša i Leskovca. Za ovu koaliciju smatra da je prirodni nastavak saradnje i nastavak uspešnih rezultata koji su u prethodnoj vladi imali, kako je rekao, njegova bivša stranka i Demokratska stranka, a kojima se najčešće kiti sadašnja vlast.

Saša Stojanović je najavio i da će slogan kampanje biti onaj stari „Ima nas najviše!“, uz obećanje da če učiniti sve da „SNS i Goran Cvetanović zauvek odu na đubrište istorije“.

 

Na pitanje novinara JUGpressa šta je prelomilo da se odluče za koaliciju oko DS-a, a ne za SDS, sa kojim su takođe razgovarali, Ivica Nešić je rekao da su sa Demokratskom strankom našli zajedničke ciljeve i razumevanje.

„Još uvek nismo ni razgovarali o kvotama, to uopšte nije ni bila tema. tema je naša želja da promenimo ovaj grad, da ga vratimo na mesto gde je bio. Verujem da zajednički imamo iskustva i da ćemo moći da to uradimo“.

Na dodatno pitanje da li to znači da nije bilo zajedničkih ciljeva i razumevanja sa SDS-om, Nešić je rekao da nije baš da nema razumevanja, ali su razgovori sa DS-om otišli u boljem, iskrenijem i otvorenijem pravcu sa obe strane.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare