Neraskidiva veza porodice Nešić i Vlasotinca

VLASOTINCE

Vlasotinačka biblioteka bogatija je za 200 knjiga. Radi se o poklonu Olge Nešić, 98-godišnjau znak zahvalnosti za sećanje koje Vlasotinčani neguju na njenog oca, hidroinženjera Milana Nešića, koga se Vlasotinčanima najviše sećaju po tome što je projektovao kej na Vlasini. Bista Milanu Nešiću podignuta je pre osam godina na početku keja, koji i nosi njegovo ime, ali se je postament urušio. Spomenik obnovljen prošle godine, na 50. godišnjicu Nešićeve smrti. Inače, Milan Nešić i njegove dve sestre živeli su u Vlasotincu, jer je njihov otac, inače rodom iz Zaječara, bio postavljen za sreskog načelnika. Sestre su i kasnije ostale da žive u varoši na Vlasini, a Milan je kao student otišao u Beograd i tamo ostao. Članovi porodice, ali i svi koji su ga poznavali, kažu da je leta provodio u Vlasotincu, gde je voleo da peca ribu i rakove u Vlasini.

Knjige, koje je njegova ćerka Olga poklonila vlasotinačkoj biblioteci već su popisane, obrađene i nalaze se na policama.

Direktor biblioteke Srba Takić kaže da Olga nije prekidala svoje veze sa Vlasotince i ovo je jedan od načina da održi vezu sa mestom koje je njen otac toliko voleo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare