Nepismena sramota : Kako se “pušta u rad” septička jama

LESKOVAC

Sem medijske sramote za Leskovac zbog “otvaranja septičke jame” u osnovnoj školi u Miroševcu, o kojoj svedoči i činjenica da je svako i do vas koji ovo čitate, dobio pregršt poruka od prijatelja iz drugih krajeva, vezanih za ovo dostignuće, evidentna je i sramota zbog nepismenosti pozivara.

Sa mejl adrese ugašene Agencije za lokalni ekonomki razvoj (ALER) , koju sada koristi Odeljenje za društvene delatnosti i ekonomski razvoj redovno stižu nepsimeni pozivi.

Poslednji u nizu je upravo ovaj za  septičku jamu.

“Obaveštavam Vas da će se u Utorak 23.01.2018.god u 13 časova u školskom dvorištu OŠ „ Slavko Zlatanović“ u Miroševcu pustiti u rad septička jama na kojoj je rađeno investiciono održavanje pa Vas ovom prilikom pozivamo da prisustvujete”, piše u pozivu koji nema potpis i pokazuje elementarnu nepismenost autora.

I svedoči o tome da će se, izgleda, “u rad” pustiti sama septička jama.

Inače, kako se “u rad ” pušta septička jama?

A poziv šalje odeljenje grada  koje je, koliko juče, dobilo saglasnost Gradskog veća da raspiše konkurse za kulturu i javno informisanje i koje ima uticaj na odabir projekata koji će se sufinansirati iz ovih oblasti!

I odeljenje u kome se , izmedju ostalog, odlučuje i o stručnoj praksi mladih ljudi koji su fakultete završili

sa prosekom preko 10!

Pri tome, u tom istom odeljenu rade i pismeni i obrazovani ljudi.

Možda im je falinka što nisu “podobni”  da pišu pozive za medije.

Zato i dobijamo pozive zbog čijih bi pravopisnih i gramatičkih grešaka deca u osnovnoj školi dobijala “krečeve ko vrata”

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mučenik
Mučenik
6 godine pre

Ovakav monumentalni projekat, njegovo veličanstvo septička jama-skupljač govana zaslužuje veliku počast. Koliko problema degestivnih trakata đaka i ostalih rešiće problema nadutosti i prosranosti. Nije najavljeno, ali ako imaju slobodnog vremena, nju će pustiti u serovini i pišovini ΛV (obećao je da će obići svaki WC u školama) ili premijer(ka). U tekstu nije rečeno da li je ta jama digitalizovana, ako jeste, onda je pun pogodak.