Neophodna izgradnja novog gradskog kolektora

LESKOVAC

 

Na današnjoj sednici  Gradskog veća usvojeni su izveštaj JKP „Vodovod“o stanju gradskog kolektora i predlog odluke o izgradnji novog kolektora, što dodatno košta.

Budući da gradski kolentor od Leskovca do centralnog postojenja za prečišćavanje otpadnih voda do sada nije sagrađen, rukovodstvo JKP „Vodovod“ formiralo je radnu grupu za izradu izveštaja o stanju gradskog kanalizacionog kolektora, sa predlogom za dalje postupanje. Radna grupa je konstatovala da izgrađeni  kolektor ne može da obavlja funkciju za koju je predviđen, i da je potrebno izgraditi novi gradski kanalizacioni kolektor, što je usvojio i nadzorni odbor ovog javno-komunalnog preduzeća.

U izveštaju, koji je sačinjen na osnovu mišljenja i zaključaka većeg broja relevantnih insitucija iz zemlje ali i inostranstva, se kaže da je ugovorena vrednost izgradnje gradskog kanalizacionog kolektora 148 miliona 621 hiljadu dinara, sa PDV-om. Konstatovano je da je neupotrebljiv veći deo gradskog kolektora, 89 posto. Za snimanje, naknadu vlasnicima parcela i otklanjanje nedostataka utrošeno je 17 miliona 164 hiljada dinara.

Radna grupa je konstatovala da kolektor nije u funkciji, da je veliki deo u veoma lošem stanju, da su manje deonice neupotrebljive, da postoje velika oštećenja, prisustvo podzemnih voda, a pretpostavka je da je sada stanje još mnogo gore u odnosu na momenat kada je vršeno snimanje. Angažovani su eksperti iz oblasti kanalizacije iz Italije, koji su uradili studiju izvodljivosti koja ukazuje na potrebu izgradnje novog kolektora, rekla je direktorka JKP „Vodovod“ Kosara Ilić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare