Nenad Antić: Naslovna strana nedeljnika NIN „skandalozna“

VRANJE

Zamenik gradonačelnika i član Gradskog odbora SNS u Vranju Nenad Antić je na konferenciji za novinare osudio naslovnu stranu današnjeg nedeljnika NIN na kojoj je snajper uperen u predsednika Aleksandra Vučića.

On je objavljivanje fotografije ocenio „skandaloznim“.

„Imam moralnu obavezu da kao čovek, član stranke, funkcioner i građanin Vranja, osudim naslovnu stranu  nedeljnika NIN i smatram da je to skandalozno. Mislim da je to klasična zloupotreba medijskih prava i slobode izražavanja. Kontekst je svima jasan, ne treba biti previše pametan da bi shvatili koju nam poruku šalje redakcija ovog nedeljnika. Mislim da je još strašnije što je izostala reakcija i osuda naslovne strane od većine novinara i novinarskih udruženja“ rekao je Antić.

Ovo zaista zahteva oštru osudu jer patološka mržnja prema Aleksandru Vučiću je stvarno bezgranična, dodao je Antić.

„Mislim da se mora stati na put svemu tome. Aleksandar Vučić nije samo predsednik SNS već i predsednik države i mislim da je neprimereno i skandalozno da se objavljuju ovakve naslovne strane.  Ovakvi potezi prelaze granice dobrog ukusa i političke kulture“, zaključio  je Antić.

U međuvremenu izdavač Ringier Axel Springer Srbija je skinuo spornu fotografiju sa naslovne strane nedeljnika NIN. Ostala je najava teksta  „Afera oružje: Ko ruši Krušik“.

Na kioscima u Vranju NIN je jutros mogao da se kupi sa naslovnicom na kojoj je snajper uperen u predsednika Vučića. Fotografija je nastala 2017. godine na Sajmu naoružanja u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare