Nema korone u niškim vrtićima

NIŠ

U niškim vrtićima trenutno boravi  2.000 do 2.500 mališana što je trećina od broja upisane dece, svih 26 vrtića koji pripadaju PU „Pčelica“ su otvorena i za sada u ni jednom od njih nije zabeležen slučaj infekcije koronavirusom, saznajemo od Svetlane Mitić, direktorke PU „Pčelica“. Ona dodaje da se u vrtićima nalaze uglavnom deca čija oba roditelja rade.

 „Sve mere koje su nalaožene strogo se sprovode i u tom smislu zaposleni u vrtićima su pokazali visok stepen odgovornosti. Deci se svakog jutra kada ih roditelji dovedu meri temperatura, potom deca dezinfikuju ruke, distanca se održava, a prostor u kome deca borave dezinfikuje se svakodnevno. Uz to, roditelji koji dovode decu u vrtiće obavezno moraju da nose maske, ne ulaze u vrtić, a maske nose i svi zaposleni u vrtićima“- kaže Svetlana Mitić.

   Ona dodaje da od maja kada su vrtići počeli da rade nije bilo ni jednog deteta koje je pokazalo simptome bilo kakve infekcije, a za eventualno takve pojave već postoji plan kako postupiti u tom slučaju.

                     „Ukoliko bi se dogodilo tako nešto dete se izoluje u posebnu prostoriju koja je predviđena za to i sa njim je medicinska sestra. Vrtić obaveštava roditelje da dođu po dete, a dužnost roditelja je da se obrati pedijatru kako bi dete dobilo odgovarajuću terapiju“- dodaje Mitić.                      Prema njenim rečima deca u vrtićima nisu u obavezi da nose maske, ali ona to rado čine jer je PU „Pčelica“ na samom početku epidemije naručila dečije maske sa motivima koji odgovaju uzrastu deteta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare