Neformalna feministička grupa “Povezane”

BEOGRAD

Pet devojaka, studentkinja društvenih nauka iz Beograda, osnovale su neformalnu feminističku grupu “Povezane” (povezane_). Ova grupa pokrenuta je sa ciljem da, koristeći društvene mreže, skrene pažnju na patrijarhalne zahteve o neophodnosti postojanja muške figure -zaštitnika u porodici i partnerstvu , kao i na probleme žena koje je nemaju. Takodje, želi da ukaže na važnost međusobnog feminističkog osnaživanja, koje se dešava kroz  povezivanje i deljenje zajedničkih iskustava. 

U okviru 16 dana aktivizma, tokom decembra 2023. godine, svaka zainteresovana žena može kontaktirati “Povezane” putem istoimene instagram stranice , izložiti svoja , ali i pročitati iskustva drugih . Kroz različita svedočenja, koja se anonimno mogu poslati, prikazivaće se kompleksnost odnosa ove grupe žena i devojčica sa socijalnim okruženjem. 

Misija stranice je da da glas i snagu svim ženama i da ih ohrabri da se pridruže lokalnim grupama i feminističkim organizacijama, kako bi kroz zajedništvo bile jače.

“Povezane” žele, da putem ove stranice daju do znanja da je svaka žena vredna poštovanja i uljudnosti.

Ova akcija, pokrenuta je u okviru edukacije ,,Od teorije do prakse u feminističkom pokretu’’ održane u Vrnjačkoj Banji od 26. do 29. oktobra u organizaciji Alternativnog centra za devojke i Centra za ženske studije. (kraj) SP/NM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare