NEDOPUSTIV PRITISAK SNS NA JAVNI SERVIS

BEOGRAD

 

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenjuje da Srpska napredna stranka (SNS), saopštenjem povodom gostovanja Zorana Panovića, glavnog i odgovornog urednika „Danasa“ u Drugom dnevniku RTS-a, vrši otvoren pritisak na uredjivačku politiku javnog servisa.

NUNS upozorava SNS da je obaveza novinara da sagovorniku postavi pitanja o najvažnijim društvenim temama, a da je suština postojanja javnog servisa, i medija uopšte, stvaranje mogućnosti da se čuju različita mišljenja.

Vrednosnim izjednačavanjem stava sagovornika i pitanja voditelja Dnevnika, uz generalnu kvalifikaciju da su to „opužbe RTS-a“, Srpska napredna stranka pokazuje da ne shvata koncept javnog servisa koji mora biti otvoren za svaku vrstu društvenog dijaloga.

NUNS je veoma zabrinut zbog ovakvih reakcija SNS i ignorisanja osnovnih postavki slobode javnog izražavanja kao osnova demokaratije u svakom društu. Srpska napredna stranka je najuticanija politička partija u Srbiji i njen stav prema medijskim slobodama je veoma značajan za ukupnu atmosferu na medijskoj sceni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare