Nedeljni red vožnje za uskršnje praznike u Nišu

NIŠ

U vreme uskršnjih praznika javni gradski prevoz funkcionisanje po nedeljnom redu vožnje, a ova odluka važi od 14. do 17.aprila, saznajemo od Milana Mitića, direktora Direkcije za javni gradski prevoz. On dodaje da je red vožnje promenjen i od 10. aprila i sada autobusi u gradskom prevozu voze po letnjem režimu a razlog je školski raspust. Autobusi u gradskom prevozu na zimski red vožnje vraćaju se 19.aprila kada se zavšavaju i praznici ali i raspust za osnovce i srednjoškolce.

                            „Do nastupajućih uskršnjih praznika na svim linijama javnog prevoza primenjivaće se nedeljni red vožnje, od 14. do 17.aprila“, kaže  Milan Milić.

                             Prema njegovim rečima građane Niša očekuje i jedna novina u ovoj godini, a u pitanju je njihovo mišljenje o kvalitetu gradskog prevoze. Nišlije će, na osnovu odluke Skupštine grada Niša, moći jednom godišnje putem ankete da ocene kvalitet prevoza u gradu. Inače, ova akcija je za Direkciju za javni gradski prevoz obavezna i nalaže je  Zakon o komunalnim delatnostima.

                            „Anketa će biti postavljena na sajtu Direkcije za javni gradski prevoz, a nama će poslužiti  da dobijemo informacije od građana o javnom prevozu. Anketa će nam pomoći da poboljšamo kvalitet gradskog prevoza kako bi korisnici bili zadovoljni“, objašnjava Mitić.

                            Mitić dodaje da za sada nema većih pritužbi građana na funkcionisanje gradskog prevoza i one se odnose uglavnom na red vožnje, na linije i na vreme polazaka autobusa na nekim linijama. Sugestije građana omogući će zaposlenima u Direkciji da prilagode javni gradski prevoz potrebama korisnika. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare