Neasfaltirane ulice najveća muka Nišlija

NIŠ

Građani Niša imali priliku da sa čelnicima gradske vlasti  razgovaraju o svojim problema, a ni ovog puta nisu izostale komunalne teme. Na prijemu građana u Gradskoj kući  pojavilo se oko 30 Nišlija koji su u prethodnom periodu zatražili prijem, a osnovni pronlemi sa kojima se oni sreću i dalje su infrastrukturne prirode, vodovod i kanalizacije, izgrdanja i asfaltiranje ulica, uređenje međublokovskog prostora. Sa građanima je o problemima razgovora gradonačelnica Niša Dragana Sotiovski sa svojim saradnicima. Odgovore na pitanja, ali i na koji način oni mogu da se reše na opšte zadovoljstvo Nišlija građani su dobijali od predstavnika Direkcije za izgradnju grada, KLER-a, nadležne uprave i pomoćnice gradonačelnice Vladislave Ivković.

                                     Njihova saradnja se tu ne završava jer oni su i dalje u vezi sa građanima koji su im se obratili za pomoć kako bi se uverili da je problem do kraja rešen.

                                       Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je i ovog puta ponovila „da su građani njihove oči i uši na terenu“.

                                     „Grad se širi, grad je živi organizam a građani su naše oči i uši na terenu. Menjaju se trase saobraćaja, neko ima predlog da se zasadi neko zelenilo, da se promene mobilijari i tako dalje. Samo zajedno možemo da postignemo neki rezultat i da idemo napred“, poručila je Sotirovski.

                                     I pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković smatra da su  problemi građana najčešće rezultat brzog širenja grada.

                                   „Još jedan prijem građana u Gradskoj kući pokazuje koliko se grad brzo širi, koliko je novih sugrađana u našem gradu i

                                      Problemi Nišlija su uglavnom vezani za komunalnu infrastrukturu što je posledica brzog širenja grada koji dobija nove stanovnike. Ovakvi prijemi građana su naš pomak u ubrzanju gradnje, u angažovanju svih raspoloživih resursa, pre svega u širenju vodovodne i kanalizacione mreže. To jeste i prioritet u zahtevima građana na ovakvim prijemima“, kazala je Vladislava Ivković.

                                      Branislav Stevanović iz Ulice lipa u naselju Čalije kaže da žitelji ove ulice traže da se ona asfaltira jer to nije učinjeno već 30 godina koliko oni žive u njoj.Dodaje da 50 porodica iz te ulice čeka asfalt.

                                „ Ulica je duga 120 metara i jedina je neasfaltirana u naselju Čalije. Imali smo pravno imovinske probleme ali je to sada rešeno, a sada smo sa gradonačelnicom dogovorili da se započne sa asfaltiranjem.  Značiće nam to puno jer u ilici ima puno dece“, istako je Branislav.

                                   I žitelji ulice  Igora Stanojevića u Medoševcu imaju sličan problem. Dragoljub Pejičić iz te ulice dodaje da u polovini ulice ne radi rasveta skoro pola godine, ali i da će problem rešiti Gradska opština Crveni krst na čijoj se teritoriji nalazi Medoševac. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare