(NE) JEDNAKO – Teatrom protiv diskriminacije

NIŠ

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA je medijski najavio početak realizacije projekta „(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije“. Projekat su predstavili Dejan Milošević, direktor PROTECTA-e i Milan Mijović, koordinator projekta

„(NE)JEDNAKO–Teatrom protiv diskriminacije“ je četvoromesečni projekat koji će se realizovati u periodu septembar – decembar 2018. godine, na teritoriji Grada Niša.

Direktna ciljna grupa projekta su učenici srednjih škola grada Niša, koji učestvuju u pripremi, formiranju, vođenju i učestvovanju u forum teatru.

Ciljevi projekta su usmereni ka napređenju bezbednosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv diskriminacije i predrasuda;podsticaju na aktivizam za direktno učestvovanje u rešavanju problema i upoznavanju sa bezbedonosnim izazovima i posledicama diskriminacije osoba sa invaliditetom.

Kroz niz projektnih aktivnosti, medijske promocije, izradi i distribuciji promotivnog i edukativnog materijala, pripremi i realizaciji forum teatra, PROTECTA želi da mlade usmeri ka unapređenju bezbedonosne kulture među mladim ljudima, a sve u svrhu borbe protiv predrasuda, diskriminaciji osoba sa invaliditetom i podizanju svesti kako mladih tako i građana o problemima sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju.

Ovaj projekat finansira Grad Niš u okviru konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za izbor projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi za 2018. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare