Ne davimo Beograd: Banalno i očigledno

BEOGRAD

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je dana u saopštenju da kompanija Milenijum tim, iako tvrdi da je smanjila odštetni zahtev u tužbama koje je serijski podnela protiv velikog broja medija, organizacija i aktivista sa 100.000 na simboličnih 100 evra, u tužbama protiv njihove organizacije i Dobrice Veselinovića nije ništa promenila.

Milenijum tim je, u dve odvojene tužbe, tužio pokret Ne davimo Beograd i Dobricu Veselinovića, tražeći dva puta po 100.000 evra, zbog navodne pretrpljene materijalne štete u vidu smanjenja vrednosti žiga kompaniije.

U saopštenju se podseća da je tužba protiv Ne davimo Beograd podneta, jer je Pokret obavestio javnost o namerama Milenijum tima da promeni urbanistički plan, omogući rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnju na njegovom mestu stambeno-poslovnog kompleksa.

A da stvar bude potpuno banalna i očigledna, u saopštenju se objašnjava da je Dobrica Veselinović tužen zbog toga što je u televizijskom programu N1 komentarisao upravo tužbu protiv Ne davimo Beograd.

Jasno je da su tužbe Milenijum tima protiv medija, organizacija i aktivista deo takozvane SLAPP strategije koja podrazumeva zatrpavanje kritičara tužbama kako bi se izvršio pritisak da se o kompaniji Milenijum tim ne izveštava, ukazuje Ne davimo Beograd

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare