NDNV: RTV OK U SLUŽBI SNS

NOVI SAD

Nezavisno društvo novinara Vojvodine upozorava da Srpska napredna stranka kontrolom i političkom instrumentalizacijom višejezičnih medija u Vojvodini može ozbiljno da naruši međunacionalne odnose u pokrajini.

“Drastičan primer političke zloupotrebe medija predstavlja slučaj RTV OK iz višenacionalne Kovačice, koji se pretvorila u propagandno sredstvo ove stranke i čije emisije podsećaju na najsramniju propagandu udarnih režimskih medija – Informera, Pinka i Studija B.

Kao primer zloupotrebe navodimo emisiju “Razgovor sa povodom”, u kojoj je gostovao naprednjak Pavel Surovi i u kojoj je voditelj, koji je inače i glavni i odgovorni urednik RTV OK, aktivno sudelovao u otvorenoj stranačkoj propagandi, kršeći i profesionalne i etičke standarde”, saopštio je danas NDV..

NDNV podseća da se RTV OK nalazi na spisku medija u kojima je u toku besplatan prenos akcija na zaposlene, a da lokalna samouprava i država ovaj proces uporono prolongiraju, očigledno sa ciljem da ovaj medij, koji se sada nalazi u interegnumu, iskoriste za izborne potrebe.

NDNV poziva državne organe da poštuju medijske zakone i pod hitno prenesu akcije na zaposlene, jer smo uvereni da oni neće dozvoliti da se medij destruira na način kako to čini sadašnje rukovodstvo ove kuće.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare