NDB: SNS pravi lažne zelene pokrete

BEOGRAD

Pokret Ne davimo Beograd (NDB) saopštio je danas da Srpska napredna stranka (SNS) nastavlja sa formiranjem lažnih zelenih organizacija koje bi svojim imenom trebalo da zbune javnost i medije, kao i da izmanipulišu birače na predstojećim izborima i tako smanje izborni rezultat koalicije MORAMO, kojoj pripada NDB.

U saopštenju NDB navodi da je krajem godine registrovano lažno udruženje “Pokret zeleno-leva koalicija” koje svojim imenom navodi građane da se radi o zeleno-levoj koaliciji MORAMO, a u stvari je registrovano na osobu Nikola Anđelković, sa sedištem u ulici Vidikovački venac na Rakovici.

Istog dana i sa, od reči do reči, identičnim statutom, registrovano je i udruženje “Pokret zelena revolucija” sa sedištem u Smederevu, a osnovao ga je Marko Stolić, ističe NDB.

“U ulici Vidikovački venac, u istom stanu, registrovana su još dva udruženja, a osnivač je ista osoba, Mitar Mitrović. Naime, radi se o ‘Pokretu zelena Akcija’ koji bi trebalo da glumi Otvorenu građansku platformu Akcija Nebojše Zelenovića i ‘Savez ekoloških organizacija zelenih Srbije’ koji se samo jednom rečju razlikuje od pravog udruženja SEOS, poznatog po tome što je organizovao veliki broj blokada i protesta protiv iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto”, upozoravaju iz NDB.

U tom pokretu veruju da je “osnovna uloga tih organizacija da zbune medije, javnost i birače”.

“Vlast ne zna kako da reši problem zagađenja ili kako da unapredi našu životnu sredinu, ali zato vrlo dobro zna kako da podmeće, laže i izaziva haos. U tome su najbolji”, ocenio je aktivista NDB Radomir Lazović.

On smatra da je to jasan znak da se režim plaši da će na izborima izgubiti.

Iz NDB skreću pažnju i da takvim organizacijama pripada i “Savez90/Zelenih Srbije” u koji je, kako tvrde u saopštenju, za kratko vreme, “upumpan ogroman novac”.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare