Natpis UČK na dečjem igralištu u selu Ugljare kod Kosova Polja

KOSOVO POLJE-BEOGRAD
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su u selu Ugljare kod Kosova Polja na dečjem igralištu, koje je prošle godine Kancelarija, obnovila osvanuli natpisi UČK, što je, kako se navodi, najstrašniji i najbesramniji vid pretnje, koji se ne sme tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu.

Kancelarija za KiM je u saopštenju navela da “samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru”, i da jasno i nedvosmisleno poručuje “da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na KiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti”.

Kako se navodi, Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju, i upravo je odnos prema njima “najbolji pokazatelj ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Aljbin Kurti sa svojim ideološkim istomišljenicima”.

“Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu”, kaže se u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsećaju da je pre samo nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru na decu pucano, što, ukazuju iz Kancelarije, potvrđuje da pretnja Srbima u tom selu nije izmišljena ili preuveličana, već da je i te kako sveprisutna i da zahteva hitnu reakciju kako bi ljudima tamo bilo omogućeno da žive normalnim životom, a deci da rastu bez straha.

Izvor: RTS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare