Nastavljeni protesti građana kod kuće „Pepeljuge“

LESKOVAC

Stanari dela grada iza „Madere“, pored kuće „Pepeljuga“ organizovali su treći skup kojim izražavaju svoj protest protiv građenja višespratne zgrade na ovom prostoru.

Danilo Milovanović, profesionalni upravnik stambene zajednice koja gravitira na ovom prostoru, podseća da je prethodna vlast ovaj prostor prodala nekom investitoru, pa je to novi investitor kupio pre tri meseca i sada planira da ovde sagradi zgradu.

„Stanari okolnih stambenih zajednica smatraju da pre svega nema prostora za parkiranje, a da je još važniji problem što bi se na taj način nestala jedina zelena površina u ovom delu. Ovaj park je mesto gde se okupljaju i igraju deca, gde se druže stariji… Napominjem da niko nije protiv izgradnje, Leskovac i treba da se gradi, ali ne po svaku cenu i na svakom mestu. U ovom slučaju smatramo da trenutna vlast ne treba da nastavlja grešku prethodne vlasti, nego treba da je ispravi. U razgovoru sa stanarima, jer meni je to i posao kao profesionalnom upravniku, da oni predlažu da lokalna samouprava ovaj posed vrati u svoje vlasništvo, a da investitoru to nadoknadi tako što će mu omogućiti gradnju na prostoru gde ima mesta za to.“

Večeras je svirao na protestima i bend a okupljenim gradjanima se obratio i sveštenik Slaviša

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare