Nastavljaju se igre na vodi

NIŠ

 

Narednog vikenda nastavljaju se „Igre na vodi“ – sportski višeboj srednjoškolaca u organizaciji Gradske opštine Medijana i Sportskog centra „Čair“ u Nišu. U subotu, 22. aprila na programu su tri grupe, sa početkom u 11, 14 i 17 časova i direktnim prenosom uživo preko sajta Gradske opštine Medijana.

Učenici dvanaest srednjih škola iz Niša, od kojih deset sa područja najveće niške opštine takmiče se na čairskom bazenu u šest disciplina: borba gladijatora, bušenje balona, prevoženje i oslobađanje devojke, pronalaženje boca na dnu bazena i poligon. Cilj je ukazati mladim generacijama na važnost negovanja sportskog duha i zdravog načina života.

Najbolja školska ekipa biće nagrađena letovanjem, a ostale tri koje budu finalisti dobiće propusnice za bazen u okviru Sportskog centra „Čair“ do kraja godine.

Na ovoj specifičnoj manifestaciji škole se takmiče sa po 16 takmičara. Medijanine „Igre na vodi“ odvijaće se i u subotu, 29. aprila ( od 11, 14 i 17 časova). Finale takmičenja četiri najbolje škole biće održano u subotu, 13. maja sa početkom u 19 sati.

Za sve učesnike „Igara na vodi“ Gradska opština Medijana obezbedila je majice u različitim bojama.

U „Igrama na vodi“ učestvuju četiri niške gimnazije – „Stevan Sremac“, „Svetozar Marković“, „9. maj“ i „Bora Stanković“, kao i Prehrambeno-hemijska i Škola mode i lepote, Ugostiteljsko – turistička škola, Trgovinska, Medicinska i Ekonomska, Pravno poslovna i ETŠ „Nikola Tesla“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare