Narodni univerzitet i Regionalni centar  spojeni u Centar za stručno usavršavanje

NIŠ

 Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju promeniće ime u Centar za stručno usavršavanje, a ovoj ustanovi  će biti pripojen i Narodni univerzitet, odlučeno je sednici Skupštine grada Niša. Za v.d. direktora Centra za stručno usavršavanje izabran je Aca Stojiljković.

  „Nadam se da će doći do toga da ove dve ustanove spojimo, pre svega zbog uštede, jer se one bave sličnom delatnošću. S obzirom na to i da je u obema ustanovama došlo do poremećaja u poslovanju. U jednoj zato što je direktor ustanove podneo neopozivu ostavku zarad promene radnog mesta, i drugoj zato što je došlo do pronevere sredstava u periodu od početka 2021. godine do negde sedmog meseca iste godine. To je bio dovoljan razlog da ustanova ostane bez mogućnosti za dalje poslovanje. Ne možemo da ga ostavimo kao posebno pravno lice, da taj deo proneverenih sredstava nekako vratimo, ali i to ne bi bilo dovoljno da ustanova nastavi da funkcioniše“, izjavila je dr Marija Ranđelović, gradska većnica.

                     Ona je dodala da kada bi se ustanova javila na neki tender koji se tiče edukacije, ona ne bi mogla da ga dobije, jer je zakonom regulisano da ustanova mora tri godine imati pozitivni bilans, kako bi na tenderu i učestvovala.                      Zaposleni u Narodnom univerzitetu nemaju zdravstveno osiguranje i nisu primili platu nekoliko meseci. Ranđelović je naglasila da Grad mora da donese ovakvu odluku, jer je ona u interesu zaposlenih obeju ustanova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare