Narodni poslanik Zavetnika Dragan Nikolić vratio se u SNS

VRANJE

Narodni poslanik Zavetnika u poslednjem skupštinskom sazivu Dragan Nikolić vratio Srpskoj naprednoj stranci. Na mreži X zvanična stranica ,,SNS Srbija” objavila je fotografiju Nikolića koji se nalazi u prisustvu predsednika vladajuće partije Miloša Vučevića.

Podsetimo se, Nikolić je pre 10 godina bio je učesnik sukoba koji su kulminirali do raspuštanja Gradskog odbora SNS Vranje.

Vranjski advokat je u politici preko 30 godina – stranke je menjao često, ali je uvek bio deo desnice.

Prvi put bio je narodni poslanik u 4. sazivu (1997-2001) kao član Srpske radikalne stranke, u 9. sazivu (2012-2014) kao član SNS-a, zatim u 10. sazivu (2014-2016) takođe kao član vladajuće SNS.

Nikolić je bio blizak sa Seljačkom stankom Marijana Rističevića i Strankom Srpskog jedinstva Borislava Pelevića. Nije bio formalni član, ali je na izborima 2004. nastupio na njihovoj listi „Za narodno jedinstvo“. Prema nezvaničnim podacima, bio je član i Srpskog pokreta obnove kako navodi ,,Otvoreni parlament”.

Bio je predsednik Pčinjskog odbora Nove Srbije kada je ta stranka bila na vlasti, a ostavku je podneo 2009, nakon čega je ušao u SNS, gde je najpre obavljao poslove poverenika Okružnog odbora, a od 2011. je bio predsednik Okružnog odbora stranke za Pčinjski okrug i član Glavnog odbora.

U aprilu 2013. posle objavljivanja prvih rezultata izbora za savete mesnih zajednica u Vranju verbalno se sukobio sa načelnikom vranjske policije Slađanom Velinovićem. Policijska uprava Vranje je potom saopštila da je Nikolić sa haube automobila psovao i vređao policajce i načelnika PU Vranje, a zatim pokušao i fizički da ga napadne.

Godinu dana kasnije, u maju 2014. godine opljačkana je i zapaljena Nikolićeva advokatska kancelarija u Vranju u kojoj je izgorela njegova celokupna sudska dokumentacija.

Nakon 2016. godine nije javno politički bio aktivan, da bi se 2021. ponovo pojavio u medijima kao predstavnik Srpske stranke Zavetnici. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare