Narodni pokret Srbije upozorava: Posle tribine Aleksića u Leskovcu na kući romskog aktiviste kukasti krst i pretnja smrću

LESKOVAC

Po treći put za manje od godinu dana, naš sugrađanin i opozicioni aktivista romske nacionalnosti žrtva je surovih pretnji i morbidnih pokušaja zastrašivanja, saopštio je Narodni pokret Srbije iz Leskovca. 

“Na njegovoj kući, nakon tribine Miroslava Aleksića u Leskovcu, ispisani su nacistički simboli i poruka jezive sadržine: “Smrt Ciganima””, navodi ovaj pokret. 

“Slični incidenti su se već dešavali, a policija nije utvrdila počinioce ovih dela. Narodni pokret Srbije nije se do sada oglašavao u javnosti povodom ovoga jer je postojala mogućnost da incidenti predstavljaju izolovane napade opskurnih pojedinaca. Međutim, kako se izbori približavaju, dešava se i to da incidenti postaju sve učestaliji i sve suroviji, a povezanost vladajućih struktura s njima sve očiglednija, imajući u vidu tajming, a i stilske odlike poslatih poruka. Naši sugrađani nisu rasisti i morbidne pretnje se ovde ne tolerišu, stoga nije teško zaključiti da je napad organizovan i politički motivisan.

Ko se to i zbog čega služi najgnusnijim sredstvima upućivanja teških pretnji opozicionim odborničkim kandidatima? 

Da li se nekome možda zadrmala fotelja?

I ako je za nekoga pretnja smrću ispisana na porodičnoj kući poštenog čoveka dobar “fazon” za političku kampanju, za nas i sve normalne ljude ovog grada – nije i nikada neće biti! Pogotovo ne u zemlji u kojoj je jedan trinaestogodišnjak mučki ubijen od strane neonacista, samo zbog toga što je Rom. A Srbija pamti.

Vaše pretnje nas ne mogu uplašiti. Možete da ižvrljate sve naše kuće, kuće svih stanovnika ovog lepog grada – kuće u kojima vi i takvi nalik vama nikada neće biti dobrodošli. Jasno nam je da je bolno prihvatiti da vas vaši sugrađani ne vole. Ali, prema svecu i tropar. Vidimo se na izborima! poručuje se u saopštenju. (kraj) saopštenje/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare