NARODNI POKRET SRBIJE O GRADONAČELNIKU I OKUPLJANJU OPOZICIJE

LESKOVAC

Narodni pokret Srbije želi da ukaže na neprihvatljivost dalje zloupotrebe svih javnih i privatnih resursa u svrhu lične promocije gradonačelnika Cvetanovića, kako bi se održao na svojoj aktuelnoj poziciji, bez obzira na troškove i rezultate, saopoštio j edanas Narodni pokret Srbije .

 

 

“Posle niza “otvaranja” raznih događaja i objekata, od kojih su neki već nekoliko puta bili otvoreni, došao je na red i novi turski butik u centru Leskovca, uz neubedljivo obrazloženje da je reč o kompaniji “sa kojom se tek pregovara”. Narodni pokret Srbije ne veruje u postojanje procesa pregovaranja sa bilo kojim potencijalnim investitorom već smatramo da je reč o još jednoj prilici koja je iskorišćena za pojavljivanje u medijima.

U nedostatku ozbiljnih rezultata, kao što je javnosti poznato, proteklih godina se koristio svaki povod za medijsko eksponiranje gradonačelnika, što je često davalo takve rezultate da je Leskovac preko svoje vodeće ličnosti dobijao veliki prostor u raznim humorističkim emisijama. Tako je građanima Leskovca, uglavnom pismenim, ozbiljnim i stručnim ljudima, naneta nenadoknadiva šteta jer ih javnost Srbije poistovećuje sa aktuelnom nomenklaturom na vlasti.  Pritom, u slučaju Leskovca, retki su primeri promovisanja aktivnosti postojećih institucija ukoliko u tome ne učestvuje gradonačelnik, tako da se ovakvom praksom otvara mogućnost institucionalizacije jednog čoveka što vodi ka stvaranju lokalnog kulta ličnosti.

Ovakav primer uzurpacije zahteva odlučnu političku akciju opozicionih stranaka u Leskovcu, koje su, više nego ikad, suočene sa odgovornošću da spreče dalju eroziju institucija, preostalih ekonomskih resursa i morala. Primer Niša koji je smogao snage da okupi sve opozicione stranke i proširi uticaj opozicione opcije priključenjem sindikata i velikog broja uglednih ličnosti, primer je za celu Srbiju, posebno za Leskovac. Leskovačko povereništvo narodnog pokreta Srbije zato apeluje na zajedničku akciju, da se lokalna politika ne svodi samo na slikanja i putovanja, već i na konkretne rezultate u vršenju vlasti od čega će vremenom da zarađuje i živi sve veći broj ljudi.”, navodi seus aopštenju Narodnog pokreta Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare