Narodni blok podneo žalbu Upravnom sudu na jedanaest biračkih mesta u Leskovcu

LESKOVAC

Radna grupa Gradske izborne komisije, koja je, kako smo juče pisali, trebalo da sačini izveštaj i odluku o konačnim  rezultatima izbora, a potom ih i saopšti , posao će nastaviti kada se završi postupak pred Upravnim sudom, pokrenut od strane Dragana Krstića, inače odborničkog i poslaničkog kandidata Koalicije ”Narodni blok”.

Nalog da se Upravnom sudu najkasnije u roku od 12 sati dostavi dokumentacija za utvrdjivanje postojanja nepravilnosti  na koje ukazuje Dragan Krstić, Gradskoj izbornoj komisiji stigao je danas u 13 sati, pa je objavljivanje izveštaja o sprovedenim izborima, konačnih rezultata  i odluke o podeli mandata, odloženo dok se postupak ne završi.

Upravni sud od Gradske izborne komisije traži: odgovor na žalbu, primerak rešenja kojim se žalba pobija, zapisnik sa sednice na kojoj je doneto ožalbeno rešenje, prigovor žalioca zbog neispravnosti u postupku sprovodjenja, utvrdjivanja i objavljivanja izbornih rezultata na 11 biračkih mesta, poslovnik o radu Gradske izborne komisije i sve ostale spise, koji se odnose na ovaj predmet.

Tek nakon odluke Upravnog suda, GIK će, u skladu sa njom, nastaviti postizborne radnje, objasnio je sekretar Zoran Vukašinović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare