Narodna stranka: Zašto su izdali lokacijsku dozvolu ako su znali da fabrika može biti opasna po zdravlje ljudi

LESKOVAC

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Jovica Stanković postavio je na današnjoj press konferenciji pitanje zašto je vlast izdala lokacijsku dozvolu za izgradnju fabrike za preradu opasnog otpada u Leskovcu ako su znali da je ona opasna po zdravlje ljudi .

On je dodao da je Odeljenje za zaštitu životne sredine negativno odgovorilo na zahtev beogradskog preduzeća i organizovalo javnu raspravu pre godinu dana o tome ali da je Ministarstvo za ekologiju dalo zeleno svetlo za izgradnju fabrike.

Po njegovim rečima sada jedino može da se građanima zajedno brani početak gradnje.

On, kaže , za izostanak reakcije ne krivi smao vlast već i opoziciju .

Drago mu je, iapk, što je gradonačelnik obećao da će pokušati da spreči izgradnju fabvrike ali nije sigiran da će u tome uspeti.

Najavio je da će se Narodna stranka “pridružiti borbi”.

Na konferenciji za novinare je postavljeno pitanej i da li će lokalne vlasti za vraćanje trotoara u prvobitno stanje posle silnih iskopavanja raspisati tender.

” Više od milion evra, koliko bi koštala izgradnja dve najavljene fontane, treba uložiti u sanaciju trotoara, koji su u katastrofalnom stanju. Za taj novac može se rekonstruisati na desetine kilometara trotoara, jer nam fontane nisu neophodne, ali kvalitetne pešačke površine jesu”, rekao je Stanković.

Potpredsednik Gradskog odbora Dragan Stošić rekao je da je Glavni odbor Narodne stranke usvojio Program mera za dostupnost hrane, ekonomsku sigurnost i energetsku stabilnost.

U njemu su, dodao je, najvažnije predviđene mere ukidanje akcize na dizel gorivo za poljoprivrednije, dozvola za izvoz tržnih viškova robe koju Srbija ima više nego što joj je potrebno , zabrana izvoza energenata, smanjenje PDV na osnovne životne namirnice, povećanje mininmalne zarade ali i poreza na luksuz.

On je rekao i da su sve namirnice neophoden za život poskupele , da je minimalna zarada 37.000 dinara a da potrošačka korpa iznosi 42.000 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nastavite
Nastavite
1 godina pre

Sto vise ovakvih istupanja sa analizama, angažovati ljude iz struke za podatke i uzimati zvanične potvrde informacije iz institucija u skladu sa zakonom o pristupu informacijama od javnog značaja, obeležiti institucije koje su odbile da dostave info i u javnost ih obelodaditi uz podnošenje prekršajne prijave za oglusivanje na zahtev za pristup. Odlično.