Narodna stranka: Zašto se građani Vranjske banje smrzavaju?

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Povereništvo Narodne stranke u Vranjskoj Banji najoštrije osuđuje neodgovoran odnos JP “Novi dom” i direktora Gorana Petrovića prema problemu smrzavanja građana Banje koji su se priključili na daljinsko grejanje termalnom banjskom vodom, saopšteno je danas.

“Banjčani koji žive u ulicama Kralja Petra Prvog Oslobodioca, Boška Đorđevića, Dositejevoj i ulici Bore Stankovića, kao i stanovnici naselja Ćosiki i Burdinci, već nedeljama se smrzavaju u svojim stanovima i kućama zbog nestručno izvedenih radova radnika “Novog doma” što je posledica stranačkog, tačnije, SNS zapošljavanja u ovom javnom preduzeću.
Pitamo “Novi dom” i njegovog direktora kako može “ulazna voda” sa 42 stepena i jedan izmenjivač toplote da zagreju stotinak stanova i kuća u centru Vranjske Banje i naseljima Burdinci i Ćosiki, dok Stacionar u Banji obezbeđuje odlično grejanje sa sedam izmenjivača?
Direktor Petrović, umesto da daljinsko grejanje termalnom vodom popravi u Vranjskoj Banji, stalno dolazi u Banju da bi umirio građane koji se smrzavaju, pa je čak otišao toliko daleko u svojoj demagogiji da je domaćinstvima u naseljima Ćosiki i Burdinci obećao da neće morati da plaćaju račune za grejanje do marta naredne godine.
To znači da će žitelji pomenutih naselja imati besplatno smrzavanje zimi, ali da će plaćati grejanje kada se kuće i stanovi ne greju, dakle, u letnjoj polovini godine.
Narodna stranka u Vranjskoj Banji pita zašto jedni građani Banje neće plaćati grejanje, a u centru će ostali koji su priključeni na daljinsko grejanje plaćati što se smrzavaju u svojim kućama i stanovima?
Upozoravali smo naše sugrađane da ne nasedaju na mamac daljinskog grejanja, jer nije isto grejanje na mazut, kako radi “Novi dom” u Vranju, i grejanje na termalnu vodu u Vranjskoj Banji, podsećajući ih na tvrdnje sada pokojnog inženjera Banjčanina “da je toplotna energija najgrublji vid energije koji se lako i brzo gubi prilikom transporta”.
Naši su sugrađani poverovali poslaniku Slaviši Bulatoviću koji je sve to pokrenuo kako bi njegova kuća bila priključena na daljnsko grejanje, a posao toplifikacije poverio Goranu Petroviću i “Novom domu” i time unapred potpisao presudu toplifikovanim Banjčanima da će se zimi smrzavati i to plaćati, uz velika ulaganja u infrastrukturu daljinskog grejanja od preko 100.000 dinara po domaćinstvu.
Narodna stranka u Vranjskoj Banji poziva Banjčane da otkažu ugovore sa “Novim domom” i da traže nadoknadu štete”, navodi se u saopštenju Povereništva Narodne stranke Vranjske Banje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare