Narodna stranka: Vlast planira Niš na vodi, a ni kanalizaciju ne može da izgradi

NIŠ


Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Niš Đorđe Stanković izjavio je danas da se u tom gradu planira projekat „Niš na vodi“ za unapred poznate investitore kojima se „nameštaju lokacije“, kao što se to već dogodilo u opštinama Palilula i Medijana, i da novi Generalni urbanistički plan nije u interesu građana.

„Gradska infrastruktura, prvenstveno kanalizacija, nema dovoljno kapaciteta ni za postojeće objekte, a sada dograđuju čitava naselja. Potrebno je prvo rekonstruisati sve ulice i kanalizacioni sistem, a tek onda je moguće razgovarati o novim naseljima“, rekao je Stanković, a saopštila Narodna stranka.

Stanković, koji je po struci arhitekta, istakao je da nije protiv novog koncepta gradnje u Nišu, ali da se za to mora izgraditi infrastruktura.

„Niš će u sledećih 10 godina verovatno biti naseljeniji za 30 odsto, ali to znači da grad mora da se širi, a ne da se sve radi u centru. Narodna stranka će pažljivo pratiti sve u vezi sa tim projektima, ali je potrebno da se uključe i građani“, rekao je Stanković.

Stanković je dodao da će novi Generalni urbanistički plan, o kojem je juče održana rasprava, odrediti „ono što će uticati na sudbinu Niša“ i da Narodna stranka zato ukazuje javnosti na planove vlasti.  

„Voda od atmosferskih padavina više neće moći da otiče kroz kanalizacioni sistem, nego će ići niz ulice, što se već dogodilo u Ulici Svetolika Rankovića i događaće se često i ubuduće“, rekao je Stanković.

„Nijedna ulica u opštinama Pantelej, Palilula i Medijana nije rekonstruisana kako valja i svaka ima neku anomaliju. Kod ’Delte’ se kružni tok na centralnom bulevaru pretvara u bazen posle svake kiše, jer su sa jedne strane napravili kanalizaciju, a sa druge strane nisu, jer su radove izvodili bez projekta. U opštini Pantelej su rekonstruisali ulicu ali sa nedovoljnim kapacitetom kanalizacije“, dodao je Stanković.  

Stanković je ukazao na nepoštovanje pravnih procedura u vezi sa zemljištem predviđenim za park pored „Delte“. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare