Narodna stranka: Vernici koji su iz drugih stranaka udaljavani iz manastira Prohor Pčinjski

BUJANOVAC

Opštinksi odbor Narodne stranke iz Bujanovca saopštio je večertas da su vernici, koji su danas bili u manastiru Prohor Pčinjski, udaljavani iz manastira, ili im je bilo zabranjeno da udju, ako pripadaju nekoj drugoj političkoj opciji, poput Narodne stranke.

“Ne želimo da nas građani shvate pogrešno ali smatramo da na ovaj veliki praznik svaki vernik ima podjednako pravo po Isusu da uđe u manastirsku portu , da se pomoli bogu i zapali sveću. Crkva ne sme da se meša u politiku i da deli vernike na naprednjake, narodnjake, socijaliste i druge , svi smo isti pod kapom nebeskom.

(Aleksandar) Vučić da je došao kao vernik i zapalio sveću i pomolio se bogu niko se ne bi ljutio ali da ovaj skup pretvori u miting SNS je u najmanju ruku sramota za njega a i za organizatore. Mnogim vernicima je bilo zabranjeno i udaljeni su iz manastirske porte samo zato što su članovi Narodne stranke ili neke druge političke opcije koja ne odgovara Vučiću.

Držati politički govor na ovakvoj proslavi i govoriti o fabrikama gde ljudi, po njegovoj priči, imaju prosečnu platu od 700 eura govoriti o otvaranju novih fabrika i radnih mesta i o očuvanju srpstava u Bujanovcu nije bilo potrebno jer su građani sve to čuli od njega i pre dve godine ali se nije ništa promenilo, sva njegova obećanja su ostala obećanja.

Nije se setio da spomene da se sprema u selu Klinovac iskopavanje litijuma i da će to značiti ekološku katastrofu za celu opštinu Bujanovac, da će morati da iseli i ovo malo Srba koji žive u Kleničkom kraju.

Cene ulja, naftnih derivata, cigareta, građevinskog materijala, struje i 100 drugih stvari su otišle od 30 do 100% gore a on se hvali kako je građanima dao 30 i 60 eura a samo do kraja godine građani će kroz poskupljenja vratiti državi pet puta više. Neka mu služi na čast i njemu i organizatorima”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Saša Arsić, predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Bujanovcu i regionalni koordinator za Pčinjski okrug.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare