Narodna stranka upozorava: Plaćamo namete koji nam za trideset posto povećavaju račun za struju

LESKOVAC

Građani su prinuđeni da plaćaju namete koji nemaju veze sa strujom ali račin za nju povećavaju za trideset posto, upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare zamenik predsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Leskovcu Dragan Stoši.

On je posebno naveo troškove za obnovljive izvore energije, za koje je rekao da direktno diu u džep privatnicima koji grade mini hidroeletrane.

Stošić je pitao i zašto se na struju zaračunava akciza kada ona nije akcizna roba (poput cigarete i alkohola) već nasušna potreba kao i zašto se uz račin plaća i tv pretplata.

“Pre no što su došli na vlas, ova vlast je obećavala da će da ukine tu pretplatu, šta se desilo pa su prekršili obećanje”, pitao je Stošić.

On je upozorio i da cene vrtoglavo rastu i da se svakodnevno povećavaju troškovi za meso, mleko, šećer, ulje i druge životne namirrnice i da preti ulazak u ozbiljnu inflaciju.

“Samo se nadamo da ona neće biti kao 1992. godine kada su ovi isti bili na vlasti”, rekao je Stošić i podsetio da su rada izgovor bili ratovi u bivšoj Jugoslaviji a da je sada izgovor za sve rat u Ukrajini.

Dodao je da se svakodnevno povećavaju cene energenata, da one mogu da rastu enormno a da se, sa druge strane, povećanja plata i penzija najavljuju šest meseci unapred i da ne prate skok cena osnovnih potrepština.

Dragoslava Spasić, predsednica Foruma žena Grdaskog odbrora Narodne stranke, rekla je da septembar za mnoga domaćinstva ekonomski najgori jer deca tad polaze u školu a neopodno je pripremiti se i za zomu.

Ona je rekla i da je za opremanje jednog učenika za školu potrebna jedna prosečna plata a da je isto toliko potrebno i da se porodica pripremi za zimu i upozorila da je to u velikoj nesrazmeri sa prihodima koje imaju građani u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare