Narodna stranka u Leskovcu zahteva raspuštanje Gradskog štaba za vanredne situacije, smenu i pokretanje odgovornosti svih članova Štaba

LESKOVAC

Gradski štab za vanredne situacije Grada Leskovca održao je 34. sednicu, kojom je predsedavao komandant Štaba Goran Cvetanović. Na sednici su usvojene mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Osim činjenice da sednici nisu prisustvovali novinari, ovo bi bila jedna uobičajena vest koja govori o odgovornosti vanrednog gradskog organa koji ima za cilj da obezbedi sve neophodne uslove u borbi protiv smrtonosnog virusa, saopštila je Narodna stranka u Leskovcu.

Međutim, Leskovac nema odgovoran i profesionalan Gradski štab za vanredne situacije. Ovoj činjenici u prilog ide neverovatan podatak da se Štab na čelu sa svojim komandantom nije sastao punih 38 dana, bez obzira što se zdravstvena situacija u gradu pogoršavala iz dana u dan.

Jednostavno, komandantu Štaba je težišna aktivnost poslednjih mesec i po dana bila vezana za izbornu kampanju, te je zanemario učešće u radu Gradskog štaba za vanredne situacije. Zabrinjavajuće je što se takvoj gradonačelnikovoj odluci nije usprotivio niko od članova Štaba, već su ćutke pristali na ignorisanje i zataškavanje podataka o zaraženima i umrlima, koji su direktna posledica masovnih stranačkih okupljanja. Ili su članovi postali saučesnici u odluci svoga komandanta da su lažni lokalni izbori važniji od zdravlja građana ili su svi oni žrtve čudnovate obmane koja svakako eliminiše njihovu stručnost i dostojanstvo.

            Pet nedelja su ignorisali sve kritične i po živote građana rizične izborne radnje, stranačke mitinge i skupove na čelu sa komandantom Štaba, na kojima je bilo okupljeno na stotine izmanipulisanih i nezaštićenih građana Leskovca i Jablaničkog okruga. Da zlo bude veće, počev od gradonačelnika, u Štabu figurišu sve sami doktori nauka, lekari, inžinjeri, profesionalci i ekspreti, rečju struka, te je nemoguće da nisu znali kakve će biti posledice izlaganjem građana zdravstvenom riziku velikih razmera.

Zar su politički poeni, jurnjava za procentima, glasovima i mandatima na nedemokratskim izborima važniji od zdravlja i života ljudi!? Zar je cena za osećaj moći nekolicine lokalnih političara toliko velika da mora da se plaća rasplamsavanjem bolesti i ljudskim životima!?

Gradski štab za vanredne situacije Grada Leskovca je izgubio svoju svrhu i autoritet, sam je sebe diskreditovao i sve mere i odluke koje ubuduće budu usvojene, makar one bile dobre, biće u debeloj senci skandaloznog ponašanja Štaba i njegovog komandanta za vreme besmislene izborne kampanje.

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, prilikom posete Leskovcu, upozoravao je na izborni proces kao na opasnost po zdravlje stanovništva, te je pozvao građane da ne učestvuju na lažnim i zdravstveno rizičnim izborima.

Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu zahteva raspuštanje Gradskog štaba za vanredne situacije, smenu i pokretanje odgovornosti svih članova Štaba.

Iako su građani prepušteni sami sebi, poniženi i izmanipulisani od strane nadležnih koji nisu dorasli ozbiljnosti situacije, Narodna stranka apeluje na sve ljude da se čuvaju, da ozbiljno shvate tešku zdravstvenu situaciju i da pokušaju da se pridržavaju preporuka nekompromitovanih stručnjaka. Jedino ćemo na taj način preživeti ovu pošast i smoći snage da sahranimo nakaradnu politiku koja nam je svesno ugrožavala zdravlje i živote”, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Prekinite ove gluposti
Prekinite ove gluposti
1 Jula, 2020 9:42 am

Zasto prenosite saopstenja gradjanstva koje ne ucestvuje u drustvenom i politickom zivotu Leskovca. Ako bas nemate o cemu da pisete bolje i da ne pisete, nego da prenosite misljenje ljudi koji su duboko zavukli glavu u pesak i sa nepoznatim kredibilitetom iznose svoje kafanske stavove.

DS Propo
DS Propo
1 Jula, 2020 8:59 pm

Svi mi “učestvujemo u društvenom i političkom životu Leskovca”. Nekima od vas su Vučić, Mesko i stranka toliko mozak isprali, mada je moguće da ga neki poput tebe nikada nisu ni imali.
Čak i ja, i svi drugi gradjani Leskovca ravnopravni smo “učesnici u društvenom i političkom životu Leskovca”, ali treba malo da napregneš mozak da to shvatiš.
To što se vi pozivate na neki vaš stranački kvantitet, najbolje opisuje to kako vi tretirate ljude u stranci. Pretpostavljam na kilo, na živu meru.

Проститутки Бишкека
2
0
Ostavite komentar.x
()
x