Narodna stranka: Trgovište nestaje brzinom kojom Vučić predaje Kosovo

TRGOVIŠTE

Onako kako  Aleksandar Vučić predaje Kosovo, stanovnici opštine Trgovište predali su svoju opštinu u ruke nesavesnih političara, što neminovno vodi do ubrzanog iseljavanja ljudi. na sličan način samo u drugom obliku, propada Trgovište i ubrzano se iseljavaju ljudi, saopštila je danas Narodna stranka.

“Deset godina apsolutne vladavine SNS-A u Trgovištu pod dirigentskom palicom njihovog šefa i aktuelnog predsednika Opštine Trgovište Nenada Krstića se ogleda u tome da nas je iz dana u dan sve manje, što govori i poslednji popis stanovništva, a to bi značilo da se migracije prvenstveno omladine odigravaju po zabrinjavajuće ubrzanom modelu.

Jedan jedini pokušaj  “ulaganja” u privredu za sve ove 10 godine, jeste subvencionisanje  famoznih fabrika TOP BISKIT, TRGOPLASTIK i ROJ-Trstenik.  TOP BISKIT je fabrika za proizvodnju kolača i važi po svim parametrima za najveće ulaganje opštinske vlasti za sve ove godine. Ali iz nepoznatih razloga evo ona ne radi skoro mesec dana, a po rečima nekih radnika, pitanje je da li će i kako nastaviti sa radom.

Kako se stvari odvijaju TOP BISKIT čeka ista sudbina kao i fabrike za proizvodnju kesa TRGOPLASTIKA i fabrike za proizvodnju košnica za pčele ROJ Trstenik, gde su se iz budžeta opštine Trgovište upumpavala sredstva famoznoj firmami, a vlasnici firme takve subvencije iskoristitli i po isteku ugovorne obaveze napustili Trgovište.

O ulaganjima u poljoprivredu i pomaganju seljaka i poljoprivrednka u opštini Trgovište takodje ne može da se kaže ništa pozitivno.

Samo podneblje opštine Trgovište je i više nego li povoljno za razvoj prvenstveno voćarstva i stočarstva, a pored svih prirodnih odlika koje imamo, plodnog zemljišta, čistog vazduha, reka i klime, opštinska vlast se nije udostojila da već treću godinu  raspiše konkurs za poljoprivredu, stočarstvo i poljoprivredna gazdinstva.

Ekspanzija stočarstva i subvencionisanja seljaka po grlu stoke za opštinu Trgovište se najviše može videti u obližnjem selu Ristovac, jer se tamo nekadašnji stočari i poljoprivrednici iz opštine Trgovište mogu videti svake nedelje.

Ono što smo mi pre desetak godina izvozili od stoke, danas to isto uvozimo ali ne zbog krivice samih seljaka već zbog neadekvatne agrarne politike same države a na kraju i lokalnih vlasti.

I onda očekujemo jednog trenutka da po šablonu predsednika države Aleksandra Vučića izadju i naši lokalni funkcioneri i pokušaju da vodjenje neadekvatne politike i svu krivicu svale na narod pa na kraju i na opoziciju.

Deset godina ste imali mogućnost da od opštine Trgovište napravite najatraktivnije mesto za život, dok ste se za to vreme gospodo iz SNS-a bahatili, vozili se službenim vozilima, kupovali stanove, uzimali i kadrovske stanove, uništavali reke, gradili MINI HIDROELEKTRANE i uživali sve privilegije vlasti.

Onda se dešava da nas je po poslednjem popisu manje skoro 1000 stanovnika a možda i više, a vi se konstantno branite kako nije do vas.

Pa ne može. Nismo zajedno u ovome, imate apsolutnu odgovornost, za sudbinu opštine Trgovište 10 godina unazad i sami ćete odgovarati”, saopštio je odbor Narodne stranke iz Trgovišta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare