Narodna stranka: Radnik Centra za socijali rad pretio Romima u Grdelici da ne dolaze na događaj

LESKOVAC

Radnik Centra za socijalni rad u Leskovcu Nebojša Marinković pretio je meštanima romskog naselja u Grdelici i ucenjivao ih ukidanjem socijalne pomoći ukoliko prisustvuju formiranja Saveta za nacionalne manjine pri leskovačkom odboru Narodne stranke, saopštila je ta stranka koja zahteva od direktora te ustanove da ispita sve činjenice i okolnosti ovog događaja.

“Narodna stranka je najorganizovanija opoziciona partija u Srbiji i kao takva jedina ima resurse da formira Savete za nacionalne manjine. Jedan takav savet, prvi i jedini takvog kapaciteta, formiran je pri Gradskom odboru Narodne stranke u Leskovcu.
Tim povodom je na Dan pobede organizovana tribina u Grdelici na kojoj su, uz prisustvo članova Leskovačkog odbora i pedesetak meštana romske nacionalnosti, učešće uzeli potpredsednik IO Narodne stranke, Nenad Milojičić i potpredsednik stranke, Miroslav Aleksić.
Neposredno pre održavanja tribine, radnik Centra za socijalni rad u Leskovcu, Nebojša Marinković, sebi je dao suvišnu i nekotrolisanu slobodu da upućuje pretnje meštanima romskog naselja u Grdelici i ucenjuje ih ukidanjem socijalne pomoći ukoliko prisustvuju svečanom činu formiranja preko potrebnog Saveta za nacionalne manjine pri Leskovačkom odboru Narodne stranke.
Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu smatra da niko nema prava da koristi svoj službeni položaj da uskraćuje građanima slobodu mišljenja i izražavanja, osuđuje ovakav vid pritisaka kao sveprisutni manir naprednjačkih kabadahija, te zahteva od direktora Centra za socijalni rad u Leskovcu da ispita sve činjenice i okolnosti i utvrdi po kom osnovu je Nebojša Marinković boravio u romskom naselju u Grdelici, 9. maja 2021. godine u 9 sati izjutra”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Gradski odbor Narodne stranke Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Poznavalac prilika
Poznavalac prilika
2 godine pre

Neša je samo običan poslušnik i naravno da nije sam smislio to što je odradio, nezakonito u svakom slučaju. Inače je miran, plašljiv čovek, a vladajuća oligarhija bira takve “kućne ljubimce” jer zna da će oni sve ispuniti radi svog konformizma. Inače, Neša je bio jedan od vodećih “žutih” članova iz Grdelice, ne čudi da je pošao za primerom dojučerašnjih partijskih drugova, da ih ne prozivam ovde, dovoljno su osramoćeni ako imaju obraz i čast.

Prosti ljudi
Prosti ljudi
2 godine pre

Pa uapsite ga, kaznite ga, jer ako je to radio treba ga pomrriti sa tog posla…

Litnu Kraci
Litnu Kraci
2 godine pre
Odgovori  Prosti ljudi

Hapšenje, suspenzija pa otkaz i da krivično odgovara. I da kaźe ko mu je naredio da izvši krivično delo.
E, Mesko, Mesko, ne sokoli svoje kuċne ljubimce nego ih vrzuj, sam sebi praviš štetu.