Narodna stranka o Savetu roditelja OŠ “Branko Radičević”

VRANJE

Gradskom odboru Narodne stranke u Vranju su se obratili nezadovoljni članovi Saveta roditelja OŠ “Branko Radičević” u Vranju i izneli sumnje o nekoliko problematičnih dešavanja za vreme od kako je Goran Đorđević Đoša, sekretar SNS i direktor JP “Vodovod” izabran za predsednika Saveta roditelja, takođe pod sumnjivim okolnostima, saopšteno je danas.

“Stoga Gradski odbor Narodne stranke u Vranju postavlja pitanje rukovodstvu OŠ “Branko Radičević” zašto je i kako na rekonstrukciju školskih toaleta potrošeno više od četiri miliona dinara, odnosno 33.000 evra, ko je bio izvođač radova, kako je izabran i da li je ispoštovana zakonom predviđena procedura u postupku javne nabavke i zašto je u tome zaobiđen Savet roditelja?

Takođe, pitamo i zašto je postupak izbora dobavljača za školsku kuhinju u toj školi sproveden mimo Saveta roditelja jer Savet roditelja OŠ “Branko Radičević” nije konsultovan prilikom izbora dobavljača za đačku kuhinju? Izbor privatne firme “Tradicija” izaziva sumnju zbog problematičnog postupka izbora mimo tela koje predstavlja roditelje ali i činjenica da je vlasnik te firme Nenad Milojević Šone, predsednik Saveta za socijalna pitanja vranjskog odbora SNS, a bez mogućnosti da Savet roditelja proveri da li navedeno preduzeće poseduje potrebne reference za taj delikatan i osetljiv posao?

Narodna stranka postavlja i pitanje regularnosti izbora na mestu zamenika člana Školskog odbora iz redova članova Saveta roditelja.

Za zamenika člana Školskog odbora škole izabran je Miljan Jović, član SNS, i to na telefonskoj sednici Saveta roditelja na koju nisu pozvani pojedini roditelji, a i među pozvanima je bilo onih koji su bili protiv ovakvog izbora, pa pitamo zašto su pre i posle ovog izbora manje važne sednice Saveta roditelja držane regularno, a ova na kojoj je biran zamenik člana Školskog odbora bila održana telefonski?

Na kraju postavljamo i pitanje kako to da Savet roditelja ne donosi odluke iz svoje nadležnosti od kako je Goran Đorđević Đoša imenovan za predsednika ovog tela?” navodi se u saopštenju Narodne stranke Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare