Narodna stranka o razgraničenju

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Narodna stranka Leskovac najoštrije osuđuje plan Aleksandra Vučića i njegovih koalicionih partnera o “razgraničenju” sa južnom srpskom pokrajinom Kosovom i Metohijom, saopšteno je danas.

“Kosovo i Metohija nije stranačko pitanje, to je pitanje opstanka države. Ne može se imati demokratija i odbrana ljudskih prava bez svoje države. To je pitanje odbrane sopstvene zemlje i tu ne može da bude razlike između levice i desnice, građaniste i nacionaliste.

Nalazimo se, međutim, u potpuno novoj, u srpskoj istoriji nezabeleženoj situaciji, jer sama srpska vlast zalaže se za amputaciju dela sopstvene državne teritorije.

U godini jubileja kakvim retko koja zemlja u svetu može da se pohvali, u godini u kojoj bi trebalo da se iz nedelje u nedelju obeležava osamstota godišnjica od sticanja autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Aleksandar Vučić nas ubeđuje da smo dosta slavili mitove i poraze i da je vreme da „krenemo napred“ tako što ćemo se dobrovoljno odreći najsvetije srpske zemlje!

Zamislite kako bi izgledali Grci koji bi se danas rugali Leonidi i njegovim junačkim Spartancima, izginulim u odbrani Termopila i Grčke od najezde Persijanaca. Ne samo Grčka nego i ceo svet baštini veličanstveno nasleđe bitke u Termopilskom klancu.

Stav Narodne stranke je protivljenje svakom aktu koji bi za posledicu imao međunarodnu afirmaciju Kosova kao države, uključujući i članstvo Kosova u Ujedinjene nacije kao i da budući status pokrajine mora biti u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, i da se do takvog rešenja može doći isključivo pregovorima” , navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare