Narodna stranka o početku nove školske godine

LESKOVAC

Gradski odbor Narodne sranke Leskovac želi srećan početak nove školske godine učenicima, roditeljima, naročito đaka prvaka, nastavnicima, stručnim saradnicima i ostalom osoblju koje radi u školi, jer nam je sreća potrebna kao nikad do sada.

“Zbog pandemije korona virusa i dosadašnjeg iskustva sa radom Kriznih štabova izražavamo bojazan da i pored preduzetih mera, postoji realna opasnost od širenja virusa u školskim sredinama.

Nisu uvaženi apeli sindikalnih organizacija da se rad odvija on-lajn, jer je prosek nastavnog osoblja preko 50. godina, naročito zbog onih koji imaju hronične bolesti.

Veštim manevrom, da bi pokazali kako je ministarstvo uspešno odradilo pripreme za novu školsku godinu, sprovedeno je anketiranje roditelja za koju vrstu nastave se opredeljuju. Pitanje je, zar ta procena ne pripada Kriznom štabu i takozvanoj struci ? Kako do sada nisu anketirali stanovništvo koje bi mere ono želelo da se primenjuju ?
Rezultati su već bili i unapred poznati, svima koji imaju iskustva rada u prosveti, da će se roditelji opredeliti da deca pohađaju školu. Naravno slažemo se da živu reč nastavnika i komunikaciju sa učenicima ne može ništa da zameni, kao i to da je socijalizacija učenika veoma bitna. Što se tiče ministarstva „lopta“ je prebačena u školsko dvorište i igra može da počne. Odgovornost za pojavu epidemije u nekoj školi ne snosi više ministarstvo, već je prebačena na samu školu, direktora, radnike škole. Priprema je odlično urađena !
Situacija podseća na stanje pre izbora maj – jun ove godine, kada je broj inficiranih naglo pao i proglašena je pobeda nad virusom. Znamo šta je bilo u julu sa brojem zaraženih ! Najveći broj preminulih u ovom mesecu oko 1700 više nego predhodnih godina po zvaničnoj statistici. Nije bio samo virus u pitanju već i preopterećenost zdravstvenog sistema da pruži adekvatno lečenje ostalim bolesnicima koji nisu bili zaražni koronom. Plašimo se da se scenario iz jula ove godine može da ponovi oktobra ili novembra. Predviđanja su da će se ubrzo preće na on-lajn nastavu, možda već početkom oktobra, kada krene i sezonski grip. Sve je ovo veliki rizik u koji se upušta ministarstvo, da bi pokazalo kako je uspešno radio odlazeći ministar ili da bi se preporučio za još jedan mandat u novoj vladi. Medalje generalu a rene vojnicima !
Srećan Vam početak nove školske godine !” navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke iz Leskovca

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Cula zaba
Cula zaba
3 godine pre

Neradnici