Narodna stranka o izborima u Nišu

NIŠ

Povodom situacije pred lokalne izbore u Nišu koji će uslediti u narednih par meseci, kao budući akter u izbornom procesu, Narodna stranka upozorava na sledeće stvari:

1. Prisutan je trend migracije glasača iz drugih sredina i taj proces se mora kontrolisati i zaustaviti. Nedopustivo je prekrajanje izbornih spiskova fiktivnim promenama prebivališta ljudi koji faktički žive i rade u drugim sredinama, a formalno se prijavljuju na niške adrese. Mi smo već preduzeli potrebne mere i naš pravni tim će nastaviti da aktivno učestvuje u podnošenju upozorenja i podnesaka prema nadležnim državnim organima, kako bi im stavili do znanja da smo detektovali njihove nečasne i protivzakonite radnje. U slučaju da se ogluše o apele da rade zakonito i transparentno, podnosićemo krivične prijave.

2. Zdušno podržavamo ideju potpisivanja predizbornih garancija opozicionih stranaka da se posle izbora neće ulaziti u koalicije sa SNS-om i SPS-om. Tim pre što je to izvorno naša ideja koja je na sastanku o predizbornoj saradnji predočena onima koji su je kasnije plasirali kao svoju. Svejedno što to nije fer, mi smatramo da je nužno izjasniti se o tome pred biračima. Oni koji odbiju da potpišu jasno ukazuju na mogućnost prekrajanja izborne volje opozicionih glasača, a oni koji bi nakon izbora pogazili svoju reč garantovanu potpisom bi izgubili obraz i bili bi tretirani kao obeščašćeni ljudi. Naravno, takav dokument nema pravno obavezujući karakter i sankcionisanost u tom smislu, ali je svakako sa političkom i etičkom težinom.
Ovaj čin je potreban naročito imajući u vidu da aktuelna većina koja vrši vlast u Nišu nema nadpolovičnu podršku birača i postoje indicije za posezanjem formiranja lažnih opozicionih izbornih lista u vidu „Trojanskih konja“, navodi se u saopštenju koje potpsuje Nebojša Bogdanovićm potpredsednik Narodne stranke. (kraj) saopštenje/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare