Narodna stranka Niš nudi pravne savete obespravljenim radnicima u javnom sektoru

NIŠ

Vest da je skoro polovina zaposlenih u Turističkoj organizaciji Niša tužila ovu gradsku ustanovu, u kojoj neki od njih rade decenijama, s pravom je odjeknula u javnosti, saopštio je danas Gradski odbor Narodne stranke iz Niša.

Na taj potez su, kako navode, bili prinuđeni zbog loše sistematizacije o radu, nezakonito donetog pravilnika o platama kojime je oštećen veći broj njih, te lošom organizacijom poslovanja i preraspodelom dužnosti od strane bivše direktorke Danke Milojković.

Većina zaposlenih tvrdila je i da je, od dolaska Milojkovićeve čelo organizacije, u toku rada i van njega trpela zlostavljanje sa njene strane. Iako su se za svoja prava borili više meseci, i molbe za pomoć najpre uputili Gradu kao osnivaču, reakcija gradskih vlasti usledila je tek nakon tužbe i pisanja medija o problemu radnika, a direktorka je bila prinuđena da podnese ostavku.

Odlaskom Danke Milojković rešen je, međutim, samo deo problema. Šteta je naneta, a sa posledicama će morati da se uhvati u koštac novi rukovodilac.

Ovo je, nažalost, samo jedan od sličnih slučajeva u gotovo svim državnim ustanovama, javnim preduzećima ali i u samoj Gradskoj upravi Niša. Degradiranje u funkcijama, fizičko i mentalno zlostavljanje, osvetoljubivost i šikaniranje radnika koji imaju svoj stav – postalo je “modus operandi” mnogih rukovodilaca postavljenih od strane vladajuće stranke, koji na ovaj način prikrivaju sopstvenu nesposobnost. Pod pretnjom otkazom, mnogi od zaposlenih prinuđeni su na ćutanje. Primer iz TON-a dokaz da je zaposleni imaju svoja prava i da je pravda ipak dostižna.

Narodna stranka u Nišu ovim putem ohrabruje sve obespravljene radnike iz javnog sektora, koji imaju slične probleme, da se bore za svoja prava. Zaposlenima koji smatraju da su im prava ugrožena od strane nadređenih i poslodavaca, Gradski odbor Narodne stranke stavlja na raspolaganje svoj pravni tim, koji će im pružiti pravne savete.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na naš zvanični mejl: nis@narodna.org.rs

Na radu ljudi ovoga grada počivaju privilegije onih koji njima upravljaju. Radnici imaju svoja zakonom garantovana prava i ona se moraju poštovati, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare