Narodna stranka: Izabran novi Izvršni odbor Narodne stranke radi “demokratskih, poštenih i transparentnih uslovi u stranačkom izbornom procesu”

BEOGRAD

Predsedništvo Narodne stranke izabralo je danas novi Izvršni odbor stranke.

Za predsednika Izvršnog odbora Narodne stranke izabran je dr Slobodan Doklestić, predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, saopšteno je iz te stranke.

Predsedništvo je istovremeno potvrdilo poverenje dosadašnjem predsedniku izvršnog odbora Miroslavu Aleksiću za vršenje funkcije prvog potpredsednika stranke, kao i za vršenje funkcije šefa poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije.  

Cilj ovih odluka je da se osiguraju demokratski, pošteni i transparentni uslovi u stranačkom izbornom procesu, kao i ravnopravan tretman svih kandidata na Redovnoj skupštini Narodne stranke, zakazanoj za 23. oktobar 2023. godine.

Predsedništvo je prilikom odlučivanja posebno vodilo računa o ravnomernoj zastupljenosti simpatizera potencijalnih kandidata za predsednika stranke, njihovoj stručnosti i geografskoj raspoređenosti.

Narodna stranka je utemeljena na demokratskim vrednostima. Period koji je pred nama biće još jedna prilika da pokažemo da smo drugačiji od drugih političkih organizacija u Srbiji i da smo posvećeni ostvarivanju nacionalnog interesa i vladavini prava.

Na skupštini u oktobru neće se birati samo kandidati za stranačke funkcije. To će biti izbor za karakter Narodne stranke, kao i za čvrstinu njenih ideoloških opredeljenja.

Predsedništvo Narodne stranke uvereno je da će na skupštini biti potvrđena odlučnost stranke da vodi odgovornu nacionalnu politiku doraslu aktuelnim izazovima, bez spremnosti na trule kompromise.  

Narodna stranka će ostati snažno posvećena očuvanju državnih interesa na Kosovu i Metohiji i ostvarivanju boljeg životnog standarda građana u bezbednom i uređenom društvu.

Narodna stranka će se još jednom pokazati kao simbol političke doslednosti i poštovanja demokratije i sačuvati svoje dostojanstvo, sabornost i jedinstvo, bez obzira na ishod skupštine 22. oktobra 2023. godine, navodi se u saopštenju Narodne stranke. (kraj) NS/ MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare