Narodna stranka formirala opštinski odbor u Bujanovcu, predsednik Saša Arsić

BUJANOVAC

 

Na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke u Bujanovcu, održanoj danas, za predsednika je izabran Saša Arsić, dosadašnji poverenik ove stranke i član bujanovačkog Opštinskog veća.

Ovim povodom Bujanovac je danas posetio i narodni poslanik i prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji je istakao da će Narodna stranka na čelu sa Vukom Jeremićem posebnu pažnju posvetiti jugu Srbije

„Zbog specifičnosti ovog kraja važno je da Srbi dobiju podršku svoje države. Mi ćemo se u narednom periodu posebno pozabaviti ovim delom Srbije“, izjavio je Aleksić za JUGPress na svečanoj konvenciji Narodne stranke u Domu kulture u Bujanovcu.

Naš sagovornik je naglasio da će se Narodna stranka boriti svim silama da ne dođe do razmene teritorija jug Srbije za sever Kosova, iako je aktuelna vlast, oličena u predsedniku republike Aleksandru Vučiću, takvo rešenje već nudila Albancima.

„To je bila tema tajnih razgovora koje je Vučić vodio sa Tačijem u Parizu, a kasnije je Tači izneo taj predlog u Briselu – na sreću briselska administracija tako nešto nije prihvatila“, istakao je Aleksić, dodavši da je to razlog više za veće prisustvo Narodne stranke na ovim prostorima, „za nas je razmena apsolutno neprihvatljiva, borićemo se za našu teritoriju i naše ljude ovde“, poručio je.

Novoizabrani predsednik Opštinskog odbora Saša Arsić je za JUGpress istakao da će jedan od prioriteta Narodne stranke u Bujanovcu biti poboljšanje kvaliteta života građana, kao i eliminacija Vučićeve ideje o razmeni teritorija.

„Prioritet broj jedan je da ne dopustimo tako nešto. Ne bih bio član Narodne stranke da nisam apsolutno siguran da ova stranka nikada neće priznati nezavisnost Kosova, niti pristati na bilo kakve razmene. Prioritet broj dva u našem delovanju će biti ekonomski razvoj i zaustavljanje odlaska mladih ljudi iz ovog kraja“, istakao je Arsić.

Za potpredsednike bujanovačkog odbora izabrani su diplomirani ekonomista Dobri Jocić iz sela Sveta Petka, inženjer elektrotehnike Milan Zafirović iz Klenika i Jovana Antić, lekar iz Bujanovca.

Pored Bujanovca, Narodna stranka je u petak formirala lokalne odbore u Trgovištu i Vladičinom Hanu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare